Glina krenula usuret Božiću i Novoj godini

Uz izložbene štandove, pečene ribice, topli čaj i kuhano vino, 20. prosinca je prigodnim programom u glinskom Parku bana Josipa Jelačića svečano otvoren Božićni sajam.

S pjesmom i dobrim raspoloženjem, mali i veliki Glinjani uživali su u predblagdanskom druženju koje je dio program,a „Ususret Božiću i Novoj godini“. Uz nastup djece Dječjeg vrtića Bubamara i učenika Osnovne škole Glina, otvorena je i kuća Djeda Božićnjaka. Iako su upravo oni bili najljepši ukras u gradskom parku, na koji su još način glinski mališani pridonijeli božićnom ugođaju gradskog parka ispričala nam je ravnateljica vrtića Andreja Kuzmić.

VEZANE VIJESTI
KUU “Treća Sreća” Glina- u trećoj životnoj dobi puni elana i planova

„Djeca Dječjeg vrtića Bubamara već tradicionalni sudjeluju sa svojim rukotvorinama, eko proizvodima, sijane pšenice, božićnih ukrasa, svačega lijepoga, a između ostalog naš je dječji vrtić uredio i park Djeda Božićnjaka. Tu su borovi, sobovi, saonice, može se i fotografirati, imat ćemo i predstavu Božićna priču pa pozivamo ujedno i sve ljude i djecu da dođu i podrže nas u našem radu“, poručila je  Kuzmić poželjevši Sretan Božić i uspješnu novu godinu.

Kako bi se ugrijali i okrijepili, tu je i ovaj put bila ekipa Gradskog društva Crvenog križa Glina na čelu s ravnateljicom Albertom Cestarić.

VEZANE VIJESTI
Topusko će postati jedan od centara zdravstvenog turizma u Hrvatskoj

„Crveni križ se uključio sad već drugu godinu za redom tako što kuhamo topli čaj za posjetitelje našeg Božićnog sajma, naše najmlađe sugrađane, ali i sve ostale građane koji nam se pridruže“, rekla je Cestarić.

A sve građane Gline i okolice, zamjenik glinskog gradonačelnika Dario Žinić pozvao je da u što većem broju posjete brojna događanja koja je Grad pripremio u narednim danima u sklopu kulturno-umjetničke manifestacije “Ususret Božiću i Novoj godini”.

„Drugu godinu za redom radimo Advent u gradu Glini, pokušavamo to podići na višu razinu. Razglasili smo program na razne načine, preko razglasa gradskim ulicama, kroz medije, preko letaka i nadamo se da će što više ljudi doći i sudjelovati u višednevnom programu koji smo pripremili. U događanja smo uključili naše ustanove, djelji vrtić, osnovnu školu, Crveni križ, Volonterski centar, civilne udruge. Mogu se kupiti i prigodni suveniri i darovi, cijene su pristupačne, a sve ostalo, čaj, ribice, kobasice i vino je dar Grada Gline“, poručio je Žinić.

VEZANE VIJESTI
VIDEO Glinom prošetale male maškare

PROGRAM

Prethodni članakPredblagdansko druženje lovaca s područja Gline
Sljedeći članakVIDEO – Humani glinski osnovci i ove godine darivali srcem