Glina krenula usuret Božiću i Novoj godini

Uz izložbene štandove, pečene ribice, topli čaj i kuhano vino, 20. prosinca je prigodnim programom u glinskom Parku bana Josipa Jelačića svečano otvoren Božićni sajam.

S pjesmom i dobrim raspoloženjem, mali i veliki Glinjani uživali su u predblagdanskom druženju koje je dio program,a „Ususret Božiću i Novoj godini“. Uz nastup djece Dječjeg vrtića Bubamara i učenika Osnovne škole Glina, otvorena je i kuća Djeda Božićnjaka. Iako su upravo oni bili najljepši ukras u gradskom parku, na koji su još način glinski mališani pridonijeli božićnom ugođaju gradskog parka ispričala nam je ravnateljica vrtića Andreja Kuzmić.

„Djeca Dječjeg vrtića Bubamara već tradicionalni sudjeluju sa svojim rukotvorinama, eko proizvodima, sijane pšenice, božićnih ukrasa, svačega lijepoga, a između ostalog naš je dječji vrtić uredio i park Djeda Božićnjaka. Tu su borovi, sobovi, saonice, može se i fotografirati, imat ćemo i predstavu Božićna priču pa pozivamo ujedno i sve ljude i djecu da dođu i podrže nas u našem radu“, poručila je  Kuzmić poželjevši Sretan Božić i uspješnu novu godinu.

Kako bi se ugrijali i okrijepili, tu je i ovaj put bila ekipa Gradskog društva Crvenog križa Glina na čelu s ravnateljicom Albertom Cestarić.

„Crveni križ se uključio sad već drugu godinu za redom tako što kuhamo topli čaj za posjetitelje našeg Božićnog sajma, naše najmlađe sugrađane, ali i sve ostale građane koji nam se pridruže“, rekla je Cestarić.

A sve građane Gline i okolice, zamjenik glinskog gradonačelnika Dario Žinić pozvao je da u što većem broju posjete brojna događanja koja je Grad pripremio u narednim danima u sklopu kulturno-umjetničke manifestacije “Ususret Božiću i Novoj godini”.

„Drugu godinu za redom radimo Advent u gradu Glini, pokušavamo to podići na višu razinu. Razglasili smo program na razne načine, preko razglasa gradskim ulicama, kroz medije, preko letaka i nadamo se da će što više ljudi doći i sudjelovati u višednevnom programu koji smo pripremili. U događanja smo uključili naše ustanove, djelji vrtić, osnovnu školu, Crveni križ, Volonterski centar, civilne udruge. Mogu se kupiti i prigodni suveniri i darovi, cijene su pristupačne, a sve ostalo, čaj, ribice, kobasice i vino je dar Grada Gline“, poručio je Žinić.

PROGRAM

Prethodni članakPredblagdansko druženje lovaca s područja Gline
Sljedeći članakVIDEO – Humani glinski osnovci i ove godine darivali srcem