VIDEO – Humani glinski osnovci i ove godine darivali srcem

I ove su godine, uoči božićnih i novogodišnjih blagdana, glinski osnovci pokazali toplinu, humanost, socijalnu osjetljivost, prijateljstvo i spremnost pomoći najpotrebitijima. Odlike su to koje krase tradicionalnu humanitarnu akciju “Darujmo srcem”. Kako nam je pojasnio ravnatelj Osnovne škole Glina Milan Davidović, učenici, njihovi roditelji te nastavnici već tradicionalno u mjesecu prosincu organiziraju ovu hvalevrijednu humanitarnu akciju.

„Dvije ključne riječi ove akcije su humanost i volontiranje. Jedno s drugim je usko vezano, jedno bez drugog, ne bi dali ovakav uspjeh.  Uz Osnovnu školu Glina, tu su i glinski Crveni križ i Udruga IKS iz Petrinje koji su nam puno pomogli da ova akcija nude što uspješnija. Tu su i Caritas Sisačke biskupije te predstavnici Volonterskog centra Glina i Centra Glina za mlade koji također pomažu da ova akcija uspije. O čemu se zapravo radi? Radi se o tome da svake godine, u ovo blagdansko vrijeme, darujemo obitelji kojima je najviše potrebna pomoć. Uz suradnju razrednika koji su dobro odredili kome će ići pokloni te uz pomoć Crvenog križa i naših djelatnika, mi ćemo distribuirati ove pakete i na neki način pomoći da oni koji će dobiti ovaj pakete što ljepše i ugodnije dočekaju ove blagdane. Svima njima želim sretne božićne i novogodišnje praznike“, rekao je Davidović.

VEZANE VIJESTI
U Osnovnoj školi Glina održana humanitarna akcija “Darujmo srcem”

Već drugu godinu akciju podržava i Gradsko društvo Crvenog križa Glina, istaknula je volonterka Olivera Strejček.

„Doniramo namirnice, higijenska sredstva, odjeću i igračke za djecu potrebitih. Ove godine ćemo obići 25 obitelji. Uz sve nabrojeno, ono najpotrebnije tu su i slatkiši kojima se djeca najviše obraduju. Osnovnoj školi pomažemo u dostavi ovih paketa, a obiteljima želimo ono najbitnije, mira, ljubavi i blagostanja“, poručila je Strejček.

VEZANE VIJESTI
FOTO/VIDEO Humanitarna akcija "Dječja akcija dobrote" u Glini

Svoj je obol akciji glinskih osnovaca dao je i Caritas Sisačke biskupije. Biljana Bunjan iz Caritasa je rekla kako su dobili poziv iz škole na koji su se rado odazvali i donirali namirnice koje će obogatiti pakete te u konačnici razveseliti one kojima su namijenjeni. Kako bi za blagdane razveselili što više potrebitih, Bunjan je uputila apel građanima.

„Ovom prigodom pozivam sve one koji mogu donirati, bilo Crvenom križu ili Caritasu, da doniraju jer su donacije uvijek dobrodošle. Znači i hrana i higijenske potrepštine i sve ostalo, sve to dobro dođe ljudima u potrebi. Znamo da je naše područje, područje Sisačke biskupije i Sisačko-moslavačke županije područje gdje su ljudi u velikoj potrebi tako da im je pomoć potrebna tijekom čitave godine“, rekla je Bunjan.

VEZANE VIJESTI
Grad Glina osigurat će besplatne školske udžbenike za osnovnoškolce

Sretni što i ove godine mogu pomoći onima kojima je to potrebno bili su učenici Osnovne škole Glina, a među njima i Marija Magdalena Letić iz 7. c razreda koja nam je ispričala kako je izgledala akcija u njenom razredu.

„Moj razred je prikupio namirnice koje imaju dulji rok trajanja poput riže, brašna, šećera, špageta… Jako sam uzbuđena i jedva čekam da odnesemo pakete. Išla sam i prošle godine i bilo mi je jako lijepo. Iako imam dosta tužnih stvari i sudbina, ali drago mi je kad pomažem“, istaknula je Marija.

Ove će godine učenici pokucati na vrata 25 glinskih obitelji koje su u potrebi i uz najljepše želje, kutijama ispunjenim prehrambenim namirnicama, higijenskim potrepštinama i igračkama uljepšati im Božić i novu godinu.

Prethodni članakGlina krenula usuret Božiću i Novoj godini
Sljedeći članakTradicionalan božićni susret članova UHBL PTSP SMŽ