U prekrasnom ambijentu Hrvatskog doma održana je priredba koja je oživjela duh hrvatske književnosti i to u čast dvoje velikana: Ivane Brlić Mažuranić i Marka Marulića.

Ova kulturna večer bila je posvećena obilježavanju 150. obljetnice rođenja Ivane Brlić Mažuranić te 500. godišnjice smrti Marka Marulića, integrirajući se savršeno u program Noći knjige, nacionalnog programa koji promiče čitanje i književnost.

Foto: Knjižnica i čitaonica Glina

– Posjetitelje su svojim nastupom zabavili tamburaši HAKUD-a Glinska tamburica i Osnovne škole Glina, učenici Osnovne i Srednje škole Glina te Dramska skupina Knjižnice i čitaonice Glina. Mentori izvođačima bili su profesori Ljerka Iharoš te Vlasta i Marijo Ožaković. Tamburaška skupina Osnovne škole Glina izvela je splet banovinskih pjesama i plesova (voditelj Marijo Ožaković, prof.), Borna Turkalj, učenik 2. razreda gimnazije izveo je Priču o Juditi. Dramska skupina Osnovne škole Glina uprizorila je igrokaz Život Ivane Brlić Mažuranić koji je osmislila i pripremila Vlasta Ožaković, prof.,  HAKUD-a Glinska tamburica izveo je splet posavskih pjesama i plesova pod vodstvom voditelja Marija Ožakovića. Dramska skupina Knjižnice i čitaonice Glina uprizorila je igrokaz Šuma striborova kojeg je osmislila i pripremila profesorica Ljerka Iharoš. Voditeljica programa bila je Marta Gloc – poručuju organizatori.

Ova večer u Glini nije bila samo proslava dvaju važnih jubileja, već i edukativna večer promicanja kulture i umjetnosti. Osim na vrijednu dječicu, ponosni smo i na naše vrijedne velike koji uvijek daju sve od sebe za dobrobit zajednice.

Foto: Knjižnica i čitaonica Glina
Prethodni članakNoć knjige u Knjižnici i čitaonici obilježava se bogatim programom
Sljedeći članakVBA Rafale preletjet će Glinu