“Zaželim i ostvarim” u Donjem Selištu i Ravnom Rašću

Program zapošljavanja žena “Zaželi” u skladu je s europskim i nacionalnim preporukama o unaprjeđenju položaja žena na tržištu rada i zaštite prava žena, s naglaskom na promicanje socijalne uključenosti i suzbijanja siromaštva. Predviđeno je sudjelovanje više od 5000 žena koje su u nepovoljnom položaju na tržištu rada, a koje skrbe o oko 20 tisuća starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju u teško dostupnim područjima te u onim područjima u kojima je stopa nezaposlenosti i stopa dugotrajne nezaposlenosti viša od hrvatskog prosjeka.
Projekti se provode u trajanju od 30 mjeseci, a minimalna vrijednost bespovratnih sredstava po pojedinom projektu može iznositi 900 tisuća kuna, dok je najviše predviđeno 10 milijuna kuna. Prihvatljivi troškovi projekata financiraju se u potpunosti.
Prvi ugovori potpisani su i svečano uručeni 1. prosinca 2017. godine u Osijeku u vrijednosti većoj od 143,5 milijuna kuna za 42 projekta, među kojima se našao i onaj Gradskog društva Crvenog križa Glina naziva “Zaželim i ostvarim” u vrijednosti 2.533.364,48 kn. Kako se projekt provodi u naseljima Donje Selište i Ravno Rašće, pogledajte u video prilogu.

Prethodni članakSeoska olimpijada u Marinbrodu
Sljedeći članakOdržana 9. seoska olimpijada u Marinbrodu