Održan prvi Mladifest u župi sv. Franje Ksaverskog u Viduševcu kod Gline

Održan je prvi Mladifest u Hrvatskoj u župi svetog Franje Ksaverskog u Viduševcu kod Gline pod geslom “Pustite dječicu k meni”. Trodnevni molitveni susret mladih ispunjen je bio katehezama, snažnim svjedočanstvima, molitvom, klanjanjem, pjesmom i plesom.

Okupio je brojne mlade u Glini, a susret je posjetio i sisačko-moslavački župan Ivo Žinić:

“Evo za mlade vrlo bitno da poprime one vrijednosti društva koje su bitne i za budućnost. Često puta mladi su izloženi drugačijim pogledima na svijet gdje se pokušava u njih ugraditi da je život jednostavna stvar, da evo u životu se sve stvara na jednostavan način – da u godinu dana mogu steći silna bogatstva, da mogu postati slavni, ništa to nije točno, ništa to nije istina. Mladi trebaju shvatiti da je život kompleksna stvar, da je to nešto što se gradi od djetinjstva, pa evo i kroz njihovu mladost gdje se u njih ugrađuju osnovne ljudske vrijednosti, a to su rad, znanje, poštenje, uvažavanje, zajedništvo.

A ono što je bitno za razvoj jednog društva – to je stvaranje obitelj. Obitelj je temeljna jedinica društva i sve temeljimo na obitelji, a ovdje upravo dobivaju takve smjernice, takve smjerove, pa i ja ih pozivam da shvate da je potrebno mnogo truda, zalaganja, znanja da bi postigli one rezultate. Ja ih potičem da u svim smjerovim u osnovnoj namjeri, u školovanju da postižu vrhunske rezultate, da dobiju dobra znanja. Vjerujem da i ova tri dana, koliko su ovdje boravili, kroz druženje, kroz jedno zajedništvo, kroz pjesmu, molitvu da su dobili određene smjernice koje će prenijeti u svoje krajeve gdje žive i zajedno sa svojim prijateljima graditi budućnost.”

Mladifest je organizirala Zajednica Marijina legija iz Petrinje sa Sisačkom biskupijom, župom Viduševac i uz potporu međugorskog župnika fra Marinka Šakote. Vjeroučitelj i predsjednik zajednice Marijine legije Vlado Sučec nabrojao je tko je sve podržao susret.

“To su bili svećenici, poznati svećenici Patrik Emandurić, Damir Stojić i drugi, ali bilo je i laika koji su dali jedna potresna svjedočanstva.”

Recimo da je geslo susreta “Pustite dječicu k meni” izabrano jer na poseban način govori da je Isus Krist taj oko kojeg se svi okupljaju i upravo oko njega već se prvog dana našlo više stotina hodočasnika pristiglih iz cijele Hrvatske, Njemačke, Švedske, BiH i Vojvodine. Protekla tri dana ujedno su i uvodnik u završetak Godine posvećene mladima u Sisačkoj biskupiji, a koja će biti zaključena upravo na 30. Međunarodnom susretu mladih u Međugorju.

Prethodni članakViduševac domaćin prvog hrvatskog Mladifesta
Sljedeći članakŽupljani Bučice i Viduševca ostaju bez omiljenih svećenika