Viduševac domaćin prvog hrvatskog Mladifesta

U organizaciji Marijine Legije Petrinja i uz podršku Pastorala mladih sisačke biskupije u Viduševcu je započeo prvi hrvatski Mladifest.

Festival mladih katolika “Mladifest” zamišljen je kao godišnje okupljanje mladih na prostoru Sisačke biskupije po uzoru na Međugorje, a već prvoga dana održavanja Mladifest će, prema najavama organizatora, okupiti pet tisuća mladih.

Prvi hrvatski Mladifest započeo je u 16 sati prigodnom molitvom, a bit će nastavljen katehezom, svetom misom te klanjanjem pred križom, a za okupljene mlade članovi Marijine Legije Petrinja izvest će i glazbeno-scenski prikaz Isusove muke i Uskrsnuća pod nazivom “Pasija-mač boli”.

Uz sisačkog biskupa Vladu Košića na Mladifestu će sudjelovati i međugorski župnik fra Marinko Šakota, don Damir Stojić, pater Ike Mandurić, vlč. Ivan Grbešić, vlč. Branko Koretić.

Sa prvog dana Mladifesta u Viduševcu mladi neće ponijeti samo nova znanja i savjete, već u duhu zajedništva i ono najvrjednije – nova prijateljstva. Dodajmo kako se festival mladih koji je započeo danas održava do nedjelje 23. lipnja.

Prethodni članakČelni čovjek glinskog SDSS-a dao ostavku
Sljedeći članakOdržan prvi Mladifest u župi sv. Franje Ksaverskog u Viduševcu kod Gline