VIDEO – Potpisan Sporazum o sufinanciranju izvanrednog održavanja županijskih i lokalnih cesta na području Gline i Topuskog

Sporazum o sufinanciranju izvanrednog održavanja, točnije asfaltiranja makadamskog kolnika, županijskih i lokalnih cesta na području Gline i Topuskog potpisali su u Gradskoj vijećnici Grada Gline ravnatelj Županijske uprave za ceste Stipo Šapina, gradonačelnik Gline Stjepan Kostanjević i načelnik Općine Topusko Vlado Muža. Potpisivanju ovog sporazuma nazočio je i sisačko-moslavački župan Ivo Žinić.

Zbog nedostatka sredstava u vlastitom proračunu i smanjenog dotoka sredstava iz državnog proračuna, morali smo osmisliti ovakav zajednički model sufinanciranja modernizacije cesta s kojima raspolažemo na području Županije te se u dogovoru s gradonačelnicima i načelnicima krenulo u realizaciju ovog projekta, rekao je gospodin Šapina te konkretizirao sporazum na području Gline i Topuskog.

VEZANE VIJESTI
VIDEO – U Glini obilježen Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina i pomoći u protuminskom djelovanju


Načelnik Topuskog Vlado Muža objasnio je značaj asfaltiranja ceste kroz Gređane.

Milijun i 280 tisuća kuna osigurano je u proračunu Grada Gline za modernizaciju lokalnih i županijskih cesta na području Gline. Ukupno je 500 kilometara cesta na području grada, a koje su u dosta lošem stanju, i naš je prioritet raditi na njihovoj modernizaciji, rekao je gradonačelnik Kostanjević. Osim ovog zajedničkog sufinanciranja ceste u Gređanima, gradonačelnik je najavio i kako će Glina ove godine asfaltirati još 2 kilometra cesta.

VEZANE VIJESTI
Glina – donijet rebalans, o proračunu za 2018. na novoj sjednici

Ovo je važan događaj za Grad Glinu i Općinu Topusko, ali i, kako je rekao župan Ivo Žinić, za ravnomjeran razvoj čitave Županije u čemu bitnu ulogu igra upravo prometna infastruktura.

Nakon svečanog potpisivanja sporazuma, sudionici sastanka obišli su dionicu ceste u Gređanima čije će asfaltiranje zajednički financirati, a radovi bi trebali početi početkom rujna.

VEZANE VIJESTI
GO HDZ Gradonačelnik Janković prešućuje ključne informacije!
Prethodni članakBranitelji u polju graha i kukuruza
Sljedeći članakUspješna XII. smotra izvornog folklora u Gornjem Viduševcu