VIDEO – Uz lijepe želje nadaju se uspješnom radu i kvalitetnoj suradnji za dobrobit Gline

Za sve djelatnike Gradske uprave Grada Gline, gradske vijećnike, predstavnike trgovačkih društava i ustanova u vlasništvu Grada, predstavnike udruga te za poslovne partnere u prostorijama Gradske uprave u Glini 21. prosinca je upriličen Božićni domjenak.

Tijekom Božićnog domjenka, nazočni su imali priliku družiti se u opuštenoj atmosferi te se prisjetiti ranijih događanja i popričati o aktualnim temama vezanim za buduću poslovnu suradnju, ali i za nadolazeće blagdane. Gradonačelnik Stjepan Kostanjević zahvalio je svima na dosadašnjem radu i doprinosu razvoju Grada.

„Na kraju smo jedne godine koja je bila uspješna. Okupili smo se da sumiramo te rezultate, ali i da se na kraju godine malo opustimo. Zasigurno smo u prošloj godini napravili jedan iskorak, bez obzira što je bila izborna godina. Na kraju godine donijeli smo i proračun za iduću godinu koji je do sada najveći otkad je formirana jedinica lokalne samouprave. Na nama je svima da taj proračun izvršimo koliko god budemo u mogućnosti.  Znamo da se u svim gradovima i općinama donose i rebalansi. Mi smo predvidjeli da ćemo realizirati sve ono što smo zacrtali, a ako bude trebalo i povisiti ili uskladiti neke stavke da ćemo to napraviti u idućoj godini. Dosta je posla pred nama. Imamo jednu dobru ekipu, od Gradskog vijeća do Gradske uprave, koja će se zasigurno uspješno suprotstaviti svim onim izazovima koji stoje pred nama“ rekao je Kostanjević koji se osvrnuo i na najznačajnije projekte i programe u 2017., kao i na planirano u 2018.

„To je zasigurno Vodosprema Glina i još niz drugih projekata u komunalnoj infrastrukturi. Naravno, nastavljamo ulagati i u sport i kulture, koje su neizbježno dio proračuna i što je Glini potrebno i na čemu radimo. Napravili smo već velike pomake. Nadamo se da ćemo uspjeti realizirati sve planirano. Ne mogu se neke stvari napraviti preko noći, ali malo – pomalo idemo prema naprijed i nadamo se da ćemo iduće godine i 2019. dovesti grad Glinu tamo gdje joj je mjesto“, ustvrdio je Kostanjević.

2017. godinu je vrlo uspješnom ocijenio i predsjednik Gradskog vijeća Grada Gline Željko Šešerin izrazivši nadu kako će 2018. biti još uspješnija.

„Gradsko vijeće je donijelo proračun Grada Gline za 2018. koji je do sada najveći, 165 milijuna kuna i mislim da će opravdati povjerenje Gradskog vijeća te da će biti vrlo realan i ostvariv. Zahvaljujem se svim gradskim vijećnicima na suradnji, posebice Gradskoj upravi, gradonačelniku i njegovim zamjenicima na fer i korektnoj suradnji, a nadam se da će tako biti i u 2018. te da će to naši građani grada Gline i osjetiti. Naročito preko poduzetih radnji koje se u planu, izgradnje infrastrukture, uređenje trgova i ulica, izgradnja Trga dr. Franje Tuđmana, led rasvjete itd. Dakle, ono što je obećano od strane gradonačelnika da će biti ostvareno i realizirano“, kazao je Šešerin.

Suradnju s Gradom je ovom prigodom pohvalio predsjednik glinskoga Vijeća srpske nacionalne manjine i predsjednik glinskog SDSS-a Željko Gavrilović rekavši kao su, prvi put otkad postoji vijeće, ostvarili maksimalnu suradnju s Gradom i gradonačelnikom. Održali su nekoliko sastanaka, obišli teren, zajednički su nastupili i na sastanku u Zagrebu s Miloradom Pupovcem i dogovorili nekoliko projekata za ovo područje čiju će realizaciju inicirati preko saborskih zastupnika.

„To će biti vodovod Pogledić – Dragotina u četiri faze, kroz iduće četiri godine, asfaltiranje ceste za Bijele Vode koje je počelo prije četiri – pet godina i spajanje Korduna i Banovine preko Ilovačka. Tu smo uspostavili suradnju s Komunalcem gdje nam je direktorica izašla u susret i nasuta je velika količina materijala na nerazvrstane ceste. Nadam se da ćemo u idućoj godini tu suradnju nastaviti i još više poboljšati s obzirom da Komunalac dosta nove opreme za održavanje i uređenje okoliša. Prije mjesec dana smo razgovarali vezano uz podjele paketića za sv. Nikolu i oduševilo me što smo to uspjeli realizirati. Okupio sam djecu srpske nacionalne manjine i tom smo prigodom zajednički popričali i ustvrdili kako ta naša djeca sva zajedno idu u školu i druže se i da je na nama da isto tako zajednički pokušamo od naše Gline stvoriti jedan mali europski gradić“, zaključio je Gavrilović.

Uz božićnu i novogodišnju čestitku, gradonačelnik Stjepan Kostanjević i predsjednik Gradskog vijeća Željko Šešerin na kraju su izrazili nadu u uspješan rad i kvalitetnu suradnju sa svim dionicima političkog, društvenog i gospodarskog života Grada Gline i u idućoj godini.

Prethodni članakGlina krenula usuret Božiću i Novoj godini
Sljedeći članakTradicionalan božićni susret članova UHBL PTSP SMŽ