Temelj Hrvatske je Oluja i ona nije sramota srpskog naroda!

Donedavni HDZ-ov, sada nezavisni gradski vijećnik Grada Gline, Dragiša Lončarević održao je jučer, 26. ožujka, konferenciju za medije na kojoj se osvrnuo na nedavno urudžbirane dopise upućene predstavnicima i obnašateljima vlasti u Gradu Glini.

Nakon više dopisa u kojima se donedavni HDZ-ov, sada nezavisni gradski vijećnik Grada Gline, Dragiša Lončarević žalio na Gradsku upravu Grada Gline, optužujući čelne ljude Grada za netransparentnost, cenzuru i mobbing, održao je konferenciju za medije na kojoj je poručio kako Grad vodi interesna skupina s lažnom ideologijom te kako se on ne srami svog porijekla:

“Ideologije su nas dijelile stoljećima! Ja se ne sramim svog porijekla jer se nemam čega sramiti! Javno se odričem svih onih koji su svoju obitelj ostavili u Srbiji, a ovdje žele utjecati na životne okolnosti svih nas! Ograđujem se od ideje nekog bradonje Jovana Raškovića, ograđujem se od svakog oblika šovinizma. Ovo je Hrvatska, a temelj Hrvatske je Oluja, ona nije sramota niti hrvatskog, a niti srpskog naroda. To ne govore neki, to govori čovjek koji 10 godina aktivno sudjeluje u kreiranju i korištenju proračuna!”

VEZANE VIJESTI
Bez struje u srijedu dio Hrvatske Dubice te okolica Lekenika, Petrinje i Gline

Podsjetimo, Dragiša Lončarević je iznenada, nakon lokalnih izbora 2009. godine iz gubitničke Socijaldemokratske partije Hrvatske prešao u “desnu” stranku, Hrvatsku demokratsku zajednicu, u kojoj je djelovao do nedavnog izbacivanja:

“Mislio sam da prelaskom u HDZ mogu učiniti nešto za Glinu, međutim više nisam siguran. Sada nisam član niti jedne stranke, djelujem kao nezavisni vijećnik Gradskog vijeća Grada Gline.”

VEZANE VIJESTI
Besplatne radne bilježnice i radni materijali za osnovnoškolce

Posljednjih mjeseci Lončarević je u više navrata dopisima upućenima čelnim ljudima Grada iskazivao svoju ogorčenost netransparentnim vođenjem Grada, mobbingom u Gradskoj upravi, pa i nerealizacijom projekata koji se “vuku” godinama:

“Obraćajući se čelnom čovjeku ovog grada očekivao sam dijalog, prihvaćanje kritike i odgovornosti, međutim odgovor nisam dobio. HDZ u Glini predstavlja interesnu skupinu za strah i trepet. O meni, koji ne šutim, raspravlja se kao o najvećem neprijatelju, kao da problem ne postoji, kao da se ne “friziraju” koeficijenti, ne namještaju veće plaće, kao da je sve divno i krasno!”, rekao je Lončarević dodavši kako je sa mobbingiranim službenicama Grada razgovarao te kako je ostao zatečen “zlom” koje proživljavaju.

VEZANE VIJESTI
GLINA Ove subote dječja smotra folklora „Mi smo djeca vesela“

Na kraju je dodao i kako nije zadovoljan suradnjom gradskog HDZ-a sa SDSS-om te kako se, kaže, zalaže se za europsku Glinu u kojoj nacionalne manjine moraju obogatiti kulturni i svaki drugi oblik suživota u gradu: “Srbi i svi drugi pripadnici nacionalnih manjina moraju shvatiti da je samostalnost Hrvatske stečena Olujom i u nacionalni ponos većine ne smiju zadirati sjeme zla!”

 

Prethodni članak“Rano otkriveni rak je i izlječiv rak” – Održana tribina o raku dojke u Glini
Sljedeći članakGradska uprava u Glini pretvorena u jednu običnu čaršiju, na pozicijama pročelnici “poslušnici”