Gradska uprava u Glini pretvorena u jednu običnu čaršiju, na pozicijama pročelnici “poslušnici”

Bojan Dadasović, pročelnik “bez odjela” koji je Grad Glinu tužio čak 40-ak puta održao je jučer, 26. ožujka, konferenciju za medije.

Dadasović se na konferenciji osvrnuo na povratak na radno mjesto u gradsku upravu Grada Gline i pravomoćne presude u radnom sporu s Gradom, za što bi mu trebalo biti, tvrdi, dosuđeno oko pola milijuna kuna odštete. Podsjetimo, mladi pravnik Bojan Dadasović bio je na poziciji pročelnika Upravnog odjela za opće poslove, društvene djelatnosti i poslove Grada Gline kada mu je, uslijed reorganizacije, na, kako tvrdi, lažiranoj 2. sjednici Gradskog vijeća Grada Gline održanoj u lipnju 2017. godine, ukinut odjel, pa tako i radno mjesto:

“Upravni sud je najbrže rješavao predmete, a u tim sporovima je dobivena prva presuda prema kojoj je Rješenje o stavljanju na raspolaganje proglašeno nezakonitim, druga presuda kojom je Rješenje o stavljanju na raspored proglašeno nezakonitim te treća presuda kojom je Rješenje o stavljanju na premještaj također proglašeno nezakonitim! Ono što “bode oči” jest to da su građani Grada Gline odvjetničkom uredu iz Zagreba platili blizu 100 tisuća kuna za ta tri papira kojima je Grad Glina izgubio sve sporove!”

Nakon pravomoćnih presuda Dadasović je s 26. ožujkom trebao biti vraćen na posao, međutim, tvrdi, nitko ga nije kontaktirao niti je donsesn ikakav akt da se vrati na posao:

“To je samo još jedan dokaz da Stjepan Kostanjević, čovjek koji smatra da se borio za ovu državu, ne poštuje presudu i zakone ove države! U ovom periodu od skoro dvije godine moja obitelj ja prolazimo neviđeno maltretiranje, neviđene prijave, napade na javnim mjestima i slično.”

Dadasović dodaje kako je razlog njegove “filmske sage” odbijanje ulaska u vladajuću HDZ-ovu stranku:

“Prvog radnog dana me je dotični Stjepan Kostanjević pozvao na razgovor i rekao da sve zna o meni i mojoj obitelj, ne znam što on to zna, ja znam da potičem iz obitelji u kojoj se sve stjecalo radom i poštenjem… dano mi je na znanje da se ja ne uklapam u njegovu viziju rada Gradske uprave, na to sam ja ostao šokiran i zapanjeno se vratio u kancelariju. Odlučio sam se u tih godinu i šest mjeseci profesionalno posvetiti svom radu o čemu govori i činjenica da je doneseno nekoliko tisuća akata u mom periodu, dok njegova odabranica i pročelnica dovedena iz Siska Jelena Folnović nije izradila niti jedan! Ipak, ona je ocijenjena ocjenom “odličan”, a ja “vrlo dobrim”! Kao student na doktorskom studiju sa prosijekom 5.0 ja za glinske kriterije, zbog nekih diskriminatornih osnova, nisam bio dobar izbor! Zašto? Zato jer nisam htio prihvati člansku iskaznicu stranke u kojoj je Stjepan Kostanjević! Ja to nikada ne bih ni prihvatio jer svoj posao smatram profesionalnim!”

Dodaje kako su gradonačelnikova vizija pročelnika oni pročelnici koji bez pogovora izvršavaju sve “naredbe”, pa tako i nezakonite i kriminalne radnje koje se, tvrdi, trenutačno odvijaju u Gradu. Imenovao je pročelnicu Ureda gradonačelnika Jelenu Folnović, pročelnika Upravnog odjela za gospodarske djelatnosti, prostorno uređenje, gradnju i gradsku imovinu Damira Fabijanca te Sandru Ščrbak Abramović, pročelnicu Upravnog odjela za financije i proračun.

“Jelena Folnović, osoba koja je dovedena iz Siska, a koja je sada na lažnom bolovanju, je osoba koja je do sada dobila više otkaza, koja je do sada na svim svojim radnim mjestima radila probleme, o čemu mogu posvjedočiti radnici koji su bili njezini prvi suradnici. Ona je osoba koja je mobbingirala hrvatske braniteljice koje rade u Gradskoj upravi Grada Gline, a koje su radi nje redovito posjećivale neuropsihijatrijsku ustanovu u Popovači! Reakcija Stjepana Kostanjevića je – šutnja!”

Fabijancu zamjera doktorski dodatak na plaću od 15 posto, jer kao doktor agronomskih znanosti ni na koji način, tvrdi Dadasović, nije pridonio da Glina ostvari poljoprivredne potencijale.

“Doktor Fabijanac je primjer najgoreg poslušnika, nešto što definitivno Glini i Gradskoj upravi ne treba! U Gradskoj upravi rade četiri agronoma, a ja vas pitam jeste li vidjeli da je u ovome gradu napravljena ijedna fasada? Da li ste vidjeli da je u ovome gradu zaživio ijedan gospodarski program? Odgovor je ne!”

“Pročelnici Abramović sam se obratio budući da sam trenutno neraspoređeni pročelnik kako bi ostvario svoje prava, dakle da mi se dostavi izračun koliki je dug Grada Gline prema meni, a on dostiže blizu pola milijuna kuna, ovisi na koji način će oni to računati, a gospođa se meni obratila na ruskom i srpskom jeziku! Ja vas pitam tko je ona da se meni obraća kao službenik na ruskom i na srpskom jeziku? Ukoliko je to nastavak politike Jovana Raškovića pa je srpski jezik postao službeni u Gradu Glini onda ja u takvom gradu ne želim raditi! Moj je jezik po svim mojim precima isključivo hrvatski, moja domovina se zove Republika Hrvatska! Ne zove se niti SAO Krajina niti Republika Srbija!”

Dadasović se osvrnuo i na troškove koje će građani grada Gline morati platiti kako bi se izračunao iznos dugovanja koji mu Grad duguje:

“Izračun koja tražim je izračun dugovanja, a to je izračun koji dijete sa završenih pet razreda osnovne škole može izračunati, ali Grad Glina planira uzeti vještaka da izračuna koliko je to meni dužan plaća isplatiti! Znači opet trošak na teret građana Gline!”, poručio je Dadasović dodavši kako će od isplaćene odštete pomoći jednu hrvatsku i jednu srpsku obitelj s područja grada Gline.

Najavljuje kako njegova bitka još nije gotova: “Gradska uprava je pretvorena u jednu običnu čaršiju, jednu običnu kafanu, dok istovremeno ljudi nemaju struju niti što jesti! Ono što ja planiram je svakako se vratiti u gradsku upravu i dalje ukazivati na sve nezakonitosti, ovo nije niti ’41 niti ’91, ovo je demokratska država u kojoj se isključivo rad i rezultati trebaju cijeniti, a ne ulizništvo i podaništvo. Ja u ovoj priči idem do kraja, pa pod cijenu da sam i ja za nešto kriv, ali ja ću ovu priču dotjerati do kraja. Netko mora stati na kraj Stjepanu Kotanjeviću i njegovim podanicima, to će biti moja misija i u tome me neće uplašiti! Ono što sada slijedi su daljnje tužbe vezane za diskriminaciju i mobbing!”

Prethodni članakTemelj Hrvatske je Oluja i ona nije sramota srpskog naroda!
Sljedeći članakRadovi završili, rupe na cesti ostale