Osmaši iz Gline boravili u gradu Heroju

Foto: Osnovna škola Glina

Osmaši Osnovne škole Glina su u sklopu projekta “Posjet učenika osmih razreda Vukovaru” boravili u dvodnevnom posjetu našem gradu Heroju. Hvalevrijedan je to projekt Javne ustanove Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar kojeg je financijski podržalo Ministarstvo hrvatskih branitelja.

Tijekom ovog dvodnevnog izleta, učenici su imali priliku učiti o vrijednostima Domovinskog rata, a projekt obuhvaća terensku nastavu koja omogućuje učenicima da bolje razumiju demokratske procese koji su doveli do stvaranja suverene i samostalne Republike Hrvatske, kao i obrane zemlje tijekom rata.

VEZANE VIJESTI
GLINA Detaljan postupak dobivanja propusnica
Foto: Osnovna škola Glina

U pratnji profesora obišli su Memorijalni centar Domovinskog rata, gdje su ujedno bili i smješteni, Muzej vučedolske kulture i Muzej grada Vukovara, Spomen dom hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti, Kukuruzni put – Put spasa, Spomen dom Ovčara, masovnu grobnicu na Ovčari, Mjesto sjećanja – “Vukovarska bolnica 1991.”, Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata te crkvu sv. Filipa i Jakova u čijem pastoralnom centru su pogledali film sjećanja na stradanje grada i žrtve agresije na Vukovar.

VEZANE VIJESTI
10. mažoret koncert Glinskih banica

Na kraju dvodnevnog posjeta sudjelovali su u Školi mira i kvizu znanja na kojem su osvojili treće mjesto.

Prethodni članakKIHALAC Teška prometna nesreća, zatvorena cesta
Sljedeći članakVIDEO Dan crvenih haljina obilježila i Glina