Mladi glinski košarkaši proveli vikend u Istarskoj županiji

Mladi glinski košarkaški ovog vikenda boravili su u Istarskoj županiji gdje su u sklopu mini priprema za nadolazeći “Klobijev” turnir u rujnu, posjetili gradove Pulu i Rovinj te su sa istoimenim klubovima odigrali i prijateljske utakmice.
Iz kluba poručuju kako je ovo nastavak priče koja je pokrenuta prije dvije godine:
“Kao i svi klubovi tako se i naš klub prije dvije godine našao u gotovo bezizlaznoj situaciji, ali zahvaljujući dobrim ljudima kao i Vama sa Radio Banovine uspjeli smo opstati. Sav prikupljeni novac od aukcije i donacija koje i dan danas stižu odlučili smo utrošiti na putovanja djece kroz Hrvatsku i ostvarivanje novih prijateljstava sa klubovima diljem Lijepe naše. Smatramo kako je to put kojim treba ići kako bi naša djeca upoznala zemlju u kojoj žive, a ujedno i da ostvare prijateljstva za cijeli život”, rekao je Andrej Klobučar predsjednik i trener Košarkaškog kluba Glina.


Ovom pričom mladi glinski košarkaši su nakon prošlogodišnjeg odlaska u Split, Šibenik i Sarajevo, započeli ovogodišnju turneju, a već se naziru i neki novi izleti te je puno planova ispred ovog kluba koji iduće godine slavi 45 godina svoga postojanja.
O svemu navedenom progovorio je i tajnik Košarkaškog kluba Glina:
“Prije nego počnem o planovima za naredni period, prvenstveno bih se zahvalio svima koji financijski podržavaju rad kluba kao i Vama koji nas neprestano pratite u stopu. Što se tiče planova za ostatak godine kao i za nadolazeću obljetnicu osnutka istaknuo bih održavanje trećeg turnira u povodu Dana Grada Gline, a ujedno i drugog Memorijalnog Klobijevog turnira u znak sjećanja na prerano preminulog osnivača kluba Željka Klobučara Klobija. Kao i prošle godine tako i ove godine očekujemo najbolje U14 ekipe iz ovog dijela Europe te preko stotinu mladih sportaša na jednom mjestu. Nakon turnira planiramo još jedan izlet u susjednu nam BiH, a zatim nas čeka organizacija drugog turnira prijatelja KK Glina nakon čega ćemo se okrenuti planovima za obilježavanje 45 godina postojanja”, rekao je Marko Paić tajnik Košarkaškog kluba Glina.
Na kraju nam ne preostaje ništa drugo nego poželjeti Košarkaškom klubu Glina još puno uspjeha i sreće u radu, a u nama će uvijek imati vjernog pratioca i navijača.

Prethodni članakSrednja škola Glina upisuje 80 učenika u različite programe obrazovanja
Sljedeći članakNa međunarodnom Glina openu 2023. sudjelovalo 249 natjecatelja