Temelj Hrvatske je Oluja i ona nije sramota srpskog naroda!

Donedavni HDZ-ov, sada nezavisni gradski vijećnik Grada Gline, Dragiša Lončarević održao je jučer, 26. ožujka, konferenciju za medije na kojoj se osvrnuo na nedavno urudžbirane dopise upućene predstavnicima i obnašateljima vlasti u Gradu Glini.

Nakon više dopisa u kojima se donedavni HDZ-ov, sada nezavisni gradski vijećnik Grada Gline, Dragiša Lončarević žalio na Gradsku upravu Grada Gline, optužujući čelne ljude Grada za netransparentnost, cenzuru i mobbing, održao je konferenciju za medije na kojoj je poručio kako Grad vodi interesna skupina s lažnom ideologijom te kako se on ne srami svog porijekla:

“Ideologije su nas dijelile stoljećima! Ja se ne sramim svog porijekla jer se nemam čega sramiti! Javno se odričem svih onih koji su svoju obitelj ostavili u Srbiji, a ovdje žele utjecati na životne okolnosti svih nas! Ograđujem se od ideje nekog bradonje Jovana Raškovića, ograđujem se od svakog oblika šovinizma. Ovo je Hrvatska, a temelj Hrvatske je Oluja, ona nije sramota niti hrvatskog, a niti srpskog naroda. To ne govore neki, to govori čovjek koji 10 godina aktivno sudjeluje u kreiranju i korištenju proračuna!”

Podsjetimo, Dragiša Lončarević je iznenada, nakon lokalnih izbora 2009. godine iz gubitničke Socijaldemokratske partije Hrvatske prešao u “desnu” stranku, Hrvatsku demokratsku zajednicu, u kojoj je djelovao do nedavnog izbacivanja:

“Mislio sam da prelaskom u HDZ mogu učiniti nešto za Glinu, međutim više nisam siguran. Sada nisam član niti jedne stranke, djelujem kao nezavisni vijećnik Gradskog vijeća Grada Gline.”

Posljednjih mjeseci Lončarević je u više navrata dopisima upućenima čelnim ljudima Grada iskazivao svoju ogorčenost netransparentnim vođenjem Grada, mobbingom u Gradskoj upravi, pa i nerealizacijom projekata koji se “vuku” godinama:

“Obraćajući se čelnom čovjeku ovog grada očekivao sam dijalog, prihvaćanje kritike i odgovornosti, međutim odgovor nisam dobio. HDZ u Glini predstavlja interesnu skupinu za strah i trepet. O meni, koji ne šutim, raspravlja se kao o najvećem neprijatelju, kao da problem ne postoji, kao da se ne “friziraju” koeficijenti, ne namještaju veće plaće, kao da je sve divno i krasno!”, rekao je Lončarević dodavši kako je sa mobbingiranim službenicama Grada razgovarao te kako je ostao zatečen “zlom” koje proživljavaju.

Na kraju je dodao i kako nije zadovoljan suradnjom gradskog HDZ-a sa SDSS-om te kako se, kaže, zalaže se za europsku Glinu u kojoj nacionalne manjine moraju obogatiti kulturni i svaki drugi oblik suživota u gradu: “Srbi i svi drugi pripadnici nacionalnih manjina moraju shvatiti da je samostalnost Hrvatske stečena Olujom i u nacionalni ponos većine ne smiju zadirati sjeme zla!”

 

Prethodni članak“Rano otkriveni rak je i izlječiv rak” – Održana tribina o raku dojke u Glini
Sljedeći članakGradska uprava u Glini pretvorena u jednu običnu čaršiju, na pozicijama pročelnici “poslušnici”