Kraljica jeseni Jesenka stigla u Glinu i družila se s vrtićancima

Iako je kraljica jeseni Jesenka u Glinu stigla na vrijeme, s prvim danom jeseni, djeca iz Dječjeg vrtića Bubamara nisu je dočekala u gradskom parku jer je padala kiša. Jesenka se skrila u duplju stabla, brala jesenske plodove i strpljivo čekala mališane. Kad je kiša prestala i ukazalo se sunce, a Jesenka se vratila iz berbe šipka, susrela se i s glinskim mališanima.

„Danas je u Glini kraljica jeseni Jesenku čije se kraljevstvo prostire diljem svijeta od kraja ljeta do početka zime. Zapravo, jesen je u Glinu stigla u nedjelju, 23. rujna, ali se u ponedjeljak zbog kiše skrivala ovdje u parku u dupljama stabala. Onda je čula da ovdje na području Gline ima puno šipka, a kraljica jeseni Jesenka voli piti čaj od šipka jer jako zdrav zbog C vitamina. Tako je protekla dva dana brala šipak kojim je čak ukrasila i svoju krunu, a sada je ovdje gradskom u parku. Ovdje je pedesetak djece iz vrtića sa svojim tetama odgajateljicama i ravnateljicom. Prvo sam ih pozdravila i ispričala kako sam došla u Glinu i što sam radila, ispričala sam im priču o kestenku lutalicu, čuli su razgovor jeseni i jabuke, imamo i jednu interaktivnu jesensku predstavu. I oni su meni zapjevali i zaplesali, a zatim sam s punom košarom lišća prošla između njih i dk sam ja razbacivala lišće, oni su glumili vjetar i lišće razbacali uokolo“, kazala nam je Jesenka (Lidija Klobučar).

VEZANE VIJESTI
Privremena obustava rada tržnice i održavanja sajmova

Djeca su stigla u gradski park u pratnji svojih teta i ravnateljice Dječjeg vrtića Bubamara Andree Kuzmić.

„Kao i svake godine došli smo pozdraviti jesen koja je došla, pokucala na vrata našega grada i pozvala nas da joj se pridružimo. Došli smo u gradski park zajedno s djecom, s njihovim eko kreacijama. Od različitih vrsta papira složili smo šeširiće i ogrlice, prošetali našim gradom i pozdravili jesen koja nas je dočekala sa kraljicom jeseni Jesenkom. Ispričala nam je priču o kestenu i jabuci u našem gradskom parku. Kroz pjesmu, ples i poneku recitaciju djeca su pozdraviti Jesneku i ona ovaj način smo pozdravili jesen u našem gradu u ovom lijepom sunčanom danu“, rekla je Kuzimić.

VEZANE VIJESTI
Tijesna borba za drugi krug izbora za gradonačelnika Gline

Za kraj, kraljica jeseni Jesenka uputila je prigodnu poruku i našim slušateljima:

„Hvala Radio Banovini na medijskom pokroviteljstvu! Pozdrav svim jesenoljupcima i ne zaboravite piti čak od šipka!“

 

Prethodni članakOdržana premijera Mraka Čudaka u Glini
Sljedeći članakVeć 10 mjeseci uspješno se provodi projekt “Zaželim i ostvarim”