Održana premijera Mraka Čudaka u Glini

U suradnji umjetničke organizacije „Točka na i“ i Grada Gline u subotu 22. rujna je održana premijera predstave Mrak Čudak.

Mnoštvo djece i odraslih okupilo se na premijeri predstave “Mrak Čudak”, jedinstvene i nesvakidašnje predstave zamišljene kao teatar sjena. “Mrak Čudak” nastao je prema adaptaciji teksta Kristine Kegljen po motivima istoimene priče Feride Duraković, a na inicijativu Antonie Šašo Brkanić, glumice koje se školovala i odrasla u Glini. Kazališni komad oživjeli su upravo Antonia Šašo Brkanić, Davor Kovač, Lidija Kraljić i Mladen Klarić.

Režiju predstave potpisuje Silvije Vadla: “Mislim da je ovo bilo dragocjeno iskustvo za sve jer ovo je neka nova vrsta teatra. Veseli me što su djeca pratila ovu priču koja nije nimalo jednostavna i što su je na kraju ponijeli sa sobom kući”.

Predstava “Mrak Čudak” je dio kampanje „Okolo naokolo“ kojom se nastoji dovesti predstave u svaki kutak Hrvatske, osobito tamo gdje ih je najmanje i gdje ljudi nemaju mogućnosti za česti doticaj sa živom umjetnosti.

Da je predstava bila iznimno uspješna najbolje dokazuju nasmiješena dječja lica, a predstavu nisu propustili ni odrasli. Pun pozitivnih dojmova bio je i Mario Ožaković, profesor glazbene kulture i ljubitelj teatra sjena:

“Predstava je zbilja bila upečatljiva, osobno volim teatar sjena i to mi je jedan od prioritetnih kazališnih tehnika. Sama predstava ima motiva koji su primjereni dječjem uzrastu, a jednako tako ima i motiva koji su primjereni odraslima, cjelokupna je”.

Sjajnu glumu i pozitivnu poruku, koju kroz metaforu razumljivu svim generacijama predstava šalje, publika je nagradila gromoglasnim pljeskom uz želju da ovakvih događanja ima što više.

 

Prethodni članakPredstava Mrak Čudak premijeru ima u Glini
Sljedeći članakKraljica jeseni Jesenka stigla u Glinu i družila se s vrtićancima