Već 10 mjeseci uspješno se provodi projekt “Zaželim i ostvarim”

U okviru programa „Zaželi“ novu priliku za rad dobile su žene koje su u nepovoljnom položaju na tržištu rada, posebice žene starije od 50 godina, žene s najviše završenom srednjom stručnom spremom, žene s invaliditetom, žene žrtve trgovanja ljudima, liječene ovisnice, žene žrtve obiteljskog nasilja, beskućnice. U program se uključilo i Gradsko društvo Crvenog križa Glina, koje je potpisalo ugovor 1. prosinca 2017. godine, a istog mjeseca su zaposlili voditelja i administratora projekta i izabrali žene koje su ciljana skupina kod zapošljavanja u projektu “Zaželim i ostvarim”. Prije samog zapošljavanja izabrane žene završile su edukaciju osposobljavanja za njegovateljicu i gerontodomaćicu.
Projekt “Zaželim i ostvarim” u stopostotnom je iznosu financiran iz sredstava Europskog socijalnog fonda ukupnog iznosa 2.533.364,48 kn, a namijenjen je zapošljavanju žena ranjivih skupina na tržištu rada.
Nakon što su zaposlenice odradile praksu i nakon što su nabavljeni materijal i oprema za rad, 13 žena krenulo je na teren u obilazak starijih i nemoćnih osoba na području Gline.
Projekt je u 10. mjesecu provedbe, a od inicijalnih 78 korisnika broj je danas narastao na preko 120. Zaposlenih 13 njegovateljica i gerontodomaćica obilaze ih u više od 60 naselja na području grada Gline.

Prethodni članakKraljica jeseni Jesenka stigla u Glinu i družila se s vrtićancima
Sljedeći članakObilježena 27. obljetnica stradavanja Hrvata s područja Gline