Grad Glina osigurat će besplatne školske udžbenike za osnovnoškolce

Kao što je bilo i najavljivano te obećavano još kroz izbornu kampanju tadašnjeg kandidata, a sadašnjeg glinskog gradonačelnika Stjepana Kostanjevića i njegove zamjenice doktorice Sanje Štingl Vlašić, Grad Glina financirat će školske udžbenike za osnovnoškolce.

Vizija vodstva Grada jest pomoći roditeljima prilikom školovanja njihove djece, a jedan od najboljih vidova pomoći su svakako besplatni udžbenici za osnovnoškolce. Na taj način, kažu nam u Gradskoj upravi, žele poboljšati socijalnu strukturu stanovništva, a krajnji cilj je i zadržati mlade na području Gline.

VEZANE VIJESTI
Nastavlja se Zaželi - program zapošljavanja žena

Na ovom projektu radna skupina, koju je imenovao gradonačelnik Kostanjević, radi već mjesec dana, a Osnovna škola provela je i anketu među roditeljima u kojoj je anketirano 537 roditelja, od kojih je 500 potpisalo da želi pomoć u vidu besplatnih školskih udžbenika, a samo 37 tu pomoć ne treba, što je pokazatelj i socijalne strukture stanovnika našega Grada, rekla nam je zamjenica glinskog gradonačelnika doktorica Sanja Štingl Vlašić.

VEZANE VIJESTI
19. sjednica Gradskog vijeća Grada Gline

Dogradonačelnica Štingl Vlašić objasnila nam je i kako će se sada pripremati postupak javne nabave kako bi udžbenici bili isporučeni do početka školske godine.

Želja vodstva Grada Gline je da mladi ostanu u Glini i nakon školovanju te se nadaju kako će im uspjeti stvoriti i uvjete za ostanak– radna mjesta nakon školovanja.

VEZANE VIJESTI
VIDEO Stožer CZ Grada Gline: Držite se uputa i ostanite doma

 

 

Prethodni članakGLINA: Očekuje se skoro rješavanje hitnih i nužnih popravaka na stambenim zgradama
Sljedeći članakGeneracija nade – projekcija filma, Glina