GLINA: Očekuje se skoro rješavanje hitnih i nužnih popravaka na stambenim zgradama

Hitni i nužni popravci na stambenim zgradama te imovinsko-pravni odnosi na zgradama bili su tema sastanka održanog danas u Gradskoj upravi Grada Gline između zamjenice glinskog gradonačelnika Sanje Štingl Vlašić i njenih suradnika te predstojnika Državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Nikole Mažara i njegovih suradnika.

U Glini je 400 stanova raspoređenih u 25 zgrada koji su u dosta lošem stanju. Na rješavanju navedenog dugo se nije radilo, a dobra vijest s današnjeg sastanka je kako se kreće u rješavanje hitnih i nužnih popravaka na stambenim zgradama, rekla nam je zamjenica glinskog gradonačelnika doktorica Sanja Štingl Vlašić.

A što je konkretno problem s imovinsko-pravnim odnosima na zgradama?

Državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje pohvalio je nastojanja Grada Gline da se navedeni problemi počnu rješavati, a dogradonačelnica se nada da će i dinamika rješavanja biti zadovoljavajuća za sve.

Zadovoljstvo nam je ponovno biti u Glini, a rad na terenu naš je prioritet, rekao je predstojnik Državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Nikola Mažar.

Sigurnost i zdravlje ljudi su najbitniji, a da bi se to postiglo kroz popravke i druge intervencije na stambenim zgradama, nužno je izmijeniti i dopuniti određenu zakonsku regulativu.

Predstojnik Mažar kaže kako ne bježe od problema građana Gline i vjeruje kako će oni na najbolji mogući način i biti riješeni.

Dogradonačelnica Štingl Vlašić za kraj nam je rekla i kako je, osim o hitnim i nužnim popravcima na stambenim zgradama te imovinsko-pravnim odnosima na zgradama, na sastanku bilo riječi i o još nekim gorućim problemima u Glini. 

Sudionike današnjeg radnog sastanka došao je obići i gradonačelnik Grada Gline Stjepan Kostanjević zahvalivši na suradnji predstavnicima Državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje i izražavajući nadu da će realizacija rješavanja aktualnih problema biti brza i učinkovita.

Prethodni članakBiciklijada Osnovne škole Glina
Sljedeći članakGrad Glina osigurat će besplatne školske udžbenike za osnovnoškolce