Generacija nade – projekcija filma, Glina

Najavljujemo prikazivanje filma “Generacija nade” čija će se projekcija održati 31. svibnja 2016. u kino dvorani Hrvatskog doma u Glini s početkom u 19.30 sati.

Ovo je film koji donosi priču o djelovanju humanitarne organizacije Marijini obroci (Mary’s Meals) koja danas u školama hrani više od milijun gladne djece.

Film je već prikazan u svim većim gradovima u Hrvatskoj, ove godine će biti prikazan i na Međunarodnom filmskom festivalu u Cannesu. Ovo prigodom biti će i predstavljena i udruga Marijini obroci, a prikupljat će se i sredstva za prehranu školske djece u nerazvijenim zemljama. Ideja je da svako dijete primi jedan dnevni obrok na svom mjestu obrazovanja i da svi oni koji imaju više nego što im je potrebno podijele to s onima kojima nedostaju i najnužnije stvari.

VEZANE VIJESTI
VIDEO – Tradicija, kultura i običaji na prvim Susretima na Kupi u Slatini Pokupskoj

Marijini obroci, tj. ljudi koji se nesebično zalažu za rad udruge i donatori prehranjuju i obrazuju više od milijun djece u svijetu. Potrebno je samo 120 kn da jedno dijete ima obrok tijekom cijele školske godine čime mu je ujedno osigurana i hrana i obrazovanje.
Prošli tjedan počela je prezentacija filma i prikupljanje sredstava u Osnovnoj školi u Glini, a ovaj tjedan nastaviti će se i u Srednjoj, nakon čega će prikupljena sredstva donijeti na prikazivanje u utorak, 31. svibnja 2016.godine.

VEZANE VIJESTI
GLINA Održan sastanak Stožera civilne zaštite

Potaknuti željom za pomoći, cilj nam je i u Glini prikazati film i prikupiti financijska sredstva za tu namjenu. Zahvaljujući Gradu Glini i gradonačelniku Stjepanu Kostanjeviću koji je ustupio kino dvoranu na korištenje već smo počeli, a za nastavak prikupljanja sredstava pobrinut će se Udruga Lutum na čijem je čelu naš Glinjanin Ivan Janković.

VEZANE VIJESTI
VIDEO/FOTO - Pobijedili smo 2017., pobijedit ćemo opet!

Prethodni članakGrad Glina osigurat će besplatne školske udžbenike za osnovnoškolce
Sljedeći članakKoncertom “Pjevajmo domovini” započelo obilježvanje 450. obljetnice Sigetske bitke