Generacija nade – projekcija filma, Glina

Najavljujemo prikazivanje filma “Generacija nade” čija će se projekcija održati 31. svibnja 2016. u kino dvorani Hrvatskog doma u Glini s početkom u 19.30 sati.

Ovo je film koji donosi priču o djelovanju humanitarne organizacije Marijini obroci (Mary’s Meals) koja danas u školama hrani više od milijun gladne djece.

Film je već prikazan u svim većim gradovima u Hrvatskoj, ove godine će biti prikazan i na Međunarodnom filmskom festivalu u Cannesu. Ovo prigodom biti će i predstavljena i udruga Marijini obroci, a prikupljat će se i sredstva za prehranu školske djece u nerazvijenim zemljama. Ideja je da svako dijete primi jedan dnevni obrok na svom mjestu obrazovanja i da svi oni koji imaju više nego što im je potrebno podijele to s onima kojima nedostaju i najnužnije stvari.

Marijini obroci, tj. ljudi koji se nesebično zalažu za rad udruge i donatori prehranjuju i obrazuju više od milijun djece u svijetu. Potrebno je samo 120 kn da jedno dijete ima obrok tijekom cijele školske godine čime mu je ujedno osigurana i hrana i obrazovanje.
Prošli tjedan počela je prezentacija filma i prikupljanje sredstava u Osnovnoj školi u Glini, a ovaj tjedan nastaviti će se i u Srednjoj, nakon čega će prikupljena sredstva donijeti na prikazivanje u utorak, 31. svibnja 2016.godine.

Potaknuti željom za pomoći, cilj nam je i u Glini prikazati film i prikupiti financijska sredstva za tu namjenu. Zahvaljujući Gradu Glini i gradonačelniku Stjepanu Kostanjeviću koji je ustupio kino dvoranu na korištenje već smo počeli, a za nastavak prikupljanja sredstava pobrinut će se Udruga Lutum na čijem je čelu naš Glinjanin Ivan Janković.

Prethodni članakGrad Glina osigurat će besplatne školske udžbenike za osnovnoškolce
Sljedeći članakKoncertom “Pjevajmo domovini” započelo obilježvanje 450. obljetnice Sigetske bitke