Županija nastavlja s ulaganjima na glinskom području

Foto: Sisačko-moslavačka županija

Sisačko-moslavačka županija je na području grada Gline, putem Županijske uprave za ceste, tijekom ove i prošle godine sanirala i modernizirala više od 17 kilometara prometnica ukupne vrijednosti oko 20 milijuna kuna, istaknuo je to župan Ivan Celjak tijekom obilaska saniranih prometnica na području Gline.

Foto: Sisačko-moslavačka županija

Župan je sa suradnicima obišao prometnicu Stankovac-Slana, prometnicu u Buzeti te most Prekopa.

Foto: Sisačko-moslavačka županija

„Sanirali smo i modernizirali cestu u Novom Selu Glinskom, cestu i most u Majskim poljanama i tri klizišta u Hađeru. Završen je i most Prekopa u duljini 70 metara. Vrijednost tih radova iznosi 3,8 milijuna kuna, a financirani su sredstvima Fonda solidarnosti. Modernizirali smo i asfaltirali makadamski kolnik Slana – Stankovac u duljini od 2,7 km ukupne vrijednosti 1,7 milijuna kuna. Također, smo asfaltirali i makadamski kolnik u Buzeti ukupne duljine 4,5 kilometara, a ukupna vrijednost radova je 3,5 milijuna kuna. Razgovarali smo sa stanovnicima Buzete, Slane i Stankovaca koji su jako zadovoljni jer imaju priliku prvi put se voziti asfaltiranim kolnikom. Zadovoljstvo stanovnika Gline kao i stanovnika svih dijelova županije daje nam dodatnu snagu da radimo još bolje u interesu svih naših sugrađana“, rekao je župan Celjak.

VEZANE VIJESTI
Svetkovina Presvetog Trojstva u Slatini Pokupskoj
Foto: Sisačko-moslavačka županija

Radove na prometnicama Stankovac-Slana i Buzeta zajednički su u jednakim omjerima financirali Sisačko-moslavačka županija i Grad Glina.

Foto: Sisačko-moslavačka županija

Ravnatelj ŽUC-a Sisačko-moslavačke županije Stipo Šapina dodao je kako se sanaciji mosta Prekopa pristupilo zbog velikih oštećenja nastalih nakon potresa.

„Zbog velikih oštećenja morali smo pristupiti sanaciji mosta koja je obuhvaćala radove na betonskoj konstrukciji, upornjacima i stupovima te ležajevima, asfaltnom kolniku i prilazu mostu“, izjavio je ravnatelj Šapina.

VEZANE VIJESTI
VIDEO – 170. obljetnica himne u Glini
Foto: Sisačko-moslavačka županija

Marko Sremić, jedan od stanovnika koji u Glini živi već 70 godina zahvalio je svima koji su sudjelovali u rekonstrukciji mosta, ali i sanaciji prometnica.

Foto: Sisačko-moslavačka županija

„Upravo zbog toga što nam je infrastruktura dostupna mi stanovnici nismo otišli iz ovog kraja. Mi ovdje i dalje želimo graditi svoju budućnost. Da nam nije Republike Hrvatske, Sisačko-moslavačke županije i suradnje s Gradom Glinom ne bismo mogli koristiti sve dobrobiti ovog kraja“, zaključio je Sremić.

VEZANE VIJESTI
VIDEO U Srednjoj školi Glina oštećenja su u svakoj učionici

 

Izvor: Sisačko-moslavačka županija

Prethodni članakNatječaj za dodjelu stipendija studentima i učenicima s područja grada Gline
Sljedeći članakObavijest o prekidu napajanja električnom energijom