Zajedničkim snagama doveli vodu do kapele u Ilovačku

Zajedništvom mještana i župljana izgrađeno 250 metara vodovoda do kapele u Ilovačku

Kapela sv. Petra i Pavla u Ilovačku (župa Bučica) u mjesecu listopadu dobila je vodu iz vodovoda. Kako su nam priopćili iz župe Bučica, sami mještani sela Ilovačak, uz financijsku potporu župe, zajedno su sa svojim župnikom Ivanom Petrovićem pripremili teren, iskopali i postavili 250 metara cijevi kako bi voda iz lokalnog vodovoda mogla doći do kapele.

“Velik je ovo uspjeh za maleno selo koje broji tek tridesetak obitelji. Povezali su se svi vjernici i oni koji žive u svojem selu kao i oni koji vikendom dolaze. Zajedno su aktivni oko svoje kapele te uređuju njen okoliš. Ispred kapele nalazi se predivan dugogodišnji kamenjar, uređen i pokošen travnjak. Sve je to potrebno redovito zalijevati, a voda se ne nalazi u blizini.

Ovaj veliki pothvat rezultat je povezanosti župe i mještana koji se trude za ljepotu svojeg sela. Uz vodovod, ove godine betoniran je prilaz i staza oko kapele, sređena odvodnja oborinskih voda, uređuje se i sanitarni čvor. Ulaganje u kapelu i njen okoliš donosi rezultate pa se mještani iz sela sve češće sastaju na tom duhovnom prostoru. Kapela i njeno duhovno-molitveno ozračje postaje okupljalište svih mještana. Vodovod do kapele je poticaj svima da se povežu te pokažu kako se udruženim snagama može jačati zajedništvo raseljenih mještana i malenih sela”, stoji u priopćenju.

Prethodni članakRužičasta boja preplavila grad
Sljedeći članakDani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje održani u Glini