Zahvaljujući projektu “Most u bolju budućnost”, Srednja škola Glina ima obnovljene učionice, novi namještaj i vrijednu opremu

Na kraju prvog polugodišta i na kraju 2016. godine dobre vijesti stižu iz Srednje škole Glina. Ova škola u novo će polugodište zakoračiti s obnovljenim učionicama, novim namještajem i vrijednom opremom kako bi njeni učenici i nastavnici bili još bolji i uspješniji u svom radu. Jutros je tako u Srednjoj školi predstavljen projekt “Most u bolju budućnost”.

Most u bolju budućnost“ zajednički je projekt Rotary kluba Zagreb centar, Rotary kluba Sisak, Sisačko-moslavačke županije, Grada Gline i Srednje škole Glina, a sudjelovala je i glinska udruga mladih Lutum.

Ovim projektom kompletno su obnovljene tri učionice sa tri pripadajuća kabineta, nabavljen je namještaj, kupljena je oprema za elektrotehniku i elektro radionicu, nastavu fizike i nastavu robotike te digitalne fotografije, rekla nam je ravnateljica Srednje škole Glina Marija Margušić – Novosel.


Ravnateljica se osvrnula na početak i naziv čitavog projekta “Most u bolju budućnost”.

Opremu su financirali Rotary klub Zagreb centar i Rotary klub Sisak. Ideja od prije 2 godine sada je postala stvarnost, kaže nam Ratimir Orešković, član Uprave tvrtke Plinacro d.o.o, član Rotary kluba Zagreb centar i voditelj čitavog projekta “Most u bolju budućnost”.

Obnovu učionica s pripadajućim kabinetima financirala je Sisačko-moslavačka županija u iznosu od 500.000 kuna. Glina zaslužuje ulaganje u mlade i u obrazovanje, kaže župan Ivo Žinić.

Župan je istaknuo sljedeće … 

Namještaj za obnovljene učionice financirao je Grad Glina, a ukupno je ove godine u Srednju školu uložio 40.000 kuna. Godina na izmaku bila je u našem gradu u znaku mladih i njihovog što kvalitetnijeg obrazovanja, rekla nam je zamjenica glinskog gradonačelnika Sanja Štingl-Vlašić.

Čvrsto vjerujemo da na mladima Glina ostaje i da će se, nakon završenog obrazovanja, u svom gradu imati priliku i zaposliti.

Prethodni članakU Osnovnoj školi Glina održana humanitarna akcija “Darujmo srcem”
Sljedeći članakBranitelji liječeni od PTSP-a SMŽ tradicionalno se družili na Božićnom domjenku