U Osnovnoj školi Glina održana humanitarna akcija “Darujmo srcem”

Toplina, humanost, socijalna osjetljivost, prijateljstvo i pomoć najpotrebitijima jutros su zavladali Osnovnom školom Glina. Održana je već tradicionalna humanitarna akcija “Darujmo srcem”.

Učenici Osnovne škole Glina, njihovi roditelji te nastavnici već tradicionalno, a u suradnji sa Crvenim križem Glina, u mjesecu prosincu organiziraju hvalevrijednu humanitarnu akciju “Darujmo srcem”.

Fora kutije, kako su ih nazvali učenici koji su ih izrađivali za ovu prigodu, ispunjene prehrambenim namirnicama, higijenskim potrepštinama i igračkama uljepšat će Božić 27 glinskih obitelji koje su u potrebi.

Obiteljima su kutije dostavili sami učenici i njihovi nastavnici te volonteri glinskog Crvenog križa, a prije polaska došao ih je sve zajedno pozdraviti ravnatelj Osnovne škole Milan Davidović.


Osnovna škola Glina provodi projekte pomoći najpotrebijima tijekom čitave godine, kaže nam ravnatelj.

Ravnatelj Davidović na suradnji je zahvalio Crvenom križu Glina te pohvalio rad voditeljice ove humanitarne akcije Mihaele Grmuša Muža, defektologinje i stručne suradnice u školi. Ona nam otkriva kako se akcija “Darujmo srcem” već tradicionalno održava u školi, ali ove se godine uključio i Klub učenika pomagača koji je osnovan u sklopu preventivnog školskog programa i vodi ga stručan tim škole uz podršku socijalne radnice i socijalne pedagoginje.

Što se nalazi u kutijama i koji su bili kriteriji za dobivanje pomoći?

Naši učenici kroz ovu akciju pokazuju iznimnu socijalnu osjetljivost i humanost, kaže nam defektologinja Grmuša Muža.

Punom parom svoj rad će, i izvan ove akcije, nastaviti Klub učenika pomagača koji trenutno broji 100 učenika, a obuhvaća sva razredna odjeljenja od 5. do 8. razreda.

Donacijom higijenskih potrepština, prijevozom i radom volontera, u akciju se uključio i Crveni križ Glina, rekla nam je njegova ravnateljica Alberta Cestarić.

Želimo da naša djeca pomažu svojim bližnjima, svojim sugrađanima, a možda jednog dana postanu i volonteri glinskog Crvenog križa. I to je jedan od ciljeva našeg djelovanja, naglašava Cestarić.

Zbog svoje skromnosti i topline, volonterka bi jednog dana mogla postati i učenica 6. razreda Osnovne škole Glina Marija Magdalena Letić. Ova divna djevojčica članica je Kluba pomagača učenika.

Mariju Magdalenu upitali smo kako se osjeća kada pomaže drugima?

Božićna želja ove skromne djevojčice trebala bi biti i jedina želja svih nas ostalih … i malih i velikih.

Prethodni članakKomemoracija povodom 25. obljetnice masakra u Joševici
Sljedeći članakZahvaljujući projektu “Most u bolju budućnost”, Srednja škola Glina ima obnovljene učionice, novi namještaj i vrijednu opremu