Vijećnici Nezavisne liste Grada Gline upozorili na sudski epilog spora između Grada i bivšeg pročelnika

Grad Glina bivšeg pročelnika mora vratiti na posao i snositi sve troškove nezakonitog prestanka službe, navode vijećnici

Arhiva Radio Banovine

Vijećnici Nezavisne liste Grada Gline uputili su priopćenje u kojem su upozorili kako se Glinjani nalaze pred ogromnim troškom za gradski proračun. Riječ je o slučaju bivšeg pročelnika Bojana Dadasovića koji je, kako navode, dobio svoj pravomoćni sudski epilog prema kojem Grad Glina Dadasovića mora vratiti na posao i snositi sve troškove nezakonitog prestanka službe.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Nažalost, u vremenu ozbiljne zdravstvene krize koja će svakako pogoditi i naše gospodarstvo, Grad Glina mora se suočiti s još jednom krizom. Izazvanom neodgovornim i nestručnim ponašanjem dijela gradske uprave na čelu s gradonačelnikom i pročelnicom Ureda gradonačelnika.

Na to smo kao Nezavisni vijećnici više puta upozoravali, svaki puta s najboljom namjerom da se problem ne zanemaruje, nego da se njemu pristupi ozbiljno i odgovorno. To smo činili i na 16. sjednici Gradskog vijeća održanoj 09.12.2019. godine kada je vijećnica Ponder osudila postupke vijećnika Nezavisne liste te stala u obranu gradonačelnika i ostalih. Nažalost, sada se nalazimo pred ogromnim troškom za gradski proračun. Ovdje, govorimo o slučaju bivšeg zaposlenika Dadasovića koji je dobio svoj pravomoćni sudski epilog. Prema tom ishodu, Grad Glina ne samo da Dadasovića mora vratiti na posao, nego će snositi sve troškove nezakonitog prestanka službe.

Glinsku smo javnost ranije već nekoliko puta upoznali s nezakonitom 2. Sjednicom Gradskog vijeća iz lipnja 2017. godine kada je sve počelo jer je na toj sjednici donesena odluka o ukidanju upravnog odjela kojeg je vodio tadašnji pročelnik Dadasović. Nažalost, doista se ispostavilo da sve ono što je uslijedilo nakon ukidanja tog upravnog odjela nije bilo u cilju racionalizacije i smanjenja troškova gradske uprave, to je bilo u cilju izbacivanja jednog čovjeka koji ne dijeli s gradonačelnikom istu stranačku iskaznicu. Žao nam je što gradonačelnik nije prepoznao nestručnost pročelnice Folnović radi čega ćemo cijenu pogrešnih procjena platit svi mi iz gradskog proračuna.

Kao vijećnici upozoravali smo gradsku vlast i vijećnike HDZ-a i HSLS-a koji čine većinu u Gradskom vijeću na presude Upravnog suda iz srpnja i rujna 2019. godine koje su jasno ukazale na to što će se dogoditi, ali su vijećnike Nezavisne liste ismijavali i okarakterizirali kao skupinu koja laže s ciljem nanošenja političke štete Hrvatskoj demokratskoj zajednici i gradonačelniku.

Godinama nas je izvršna vlast lagala i manipulirala s istinitim informacijama te ih skrivala od javnosti. Sada kada se je saznala cjelokupna istina netko za sve mora odgovarati i snositi posljedice. Financijska potraživanja na štetu proračuna su sada na razini 400.000,00 kn i svakim danom su sve veća, jer Grad Glina odbija postupati po pravomoćnoj i izvršnoj presudi Visokog Upravnog suda od 23. siječnja 2020.

Odgovornost nikako ne može i ne smije snositi jedna osoba, jer je ovdje riječ o kolektivnoj odgovornosti izvršne vlasti Grada Gline i pročelnice Folnović,

Međutim, naša odgovornost kao vijećnika i građana ne prestaje samo na utvrđivanju krivaca koji su već dulje vrijeme poznati, naša odgovornost i savjesnost traži od nas da reagiramo s konkretnim prijedlozima!

Zato gradonačelniku upućujemo poziv da što prije spriječi nastanak daljnje novčane štete po gradski proračun i da odmah pristupi mirnom razrješenju spora s bivšim zaposlenikom te tako izbjegne novi sudski spor, plaćanje zateznih kamata i odvjetničkih troškova. Isto tako, uopće ne sumnjamo kako su ispunjeni svi uvjeti da gradonačelnik prekine suradnju s pročelnicom Folnović jer su za to ispunjene sve pretpostavke, one zakonske i one profesionalne!

Treba, nadalje, preispitati zakonitost i uspješnost rada ostalih pročelnika u gradskoj upravi što je također dužnost gradonačelnika. Kao konstruktivna opozicija prije više od godinu dana predložili smo potpuno novi model gradske uprave i ustrojavanje jednog upravnog odjela, ali taj je prijedlog očito „zapeo“ negdje u ladici kod pročelnice Folnović ili predsjednika Gradskog vijeća. Smatramo da je došlo vrijeme i za potpunu rekonstrukciju gradske uprave. Glina nema vremena za gubljenje, osobito ne u ovim izvanrednim okolnostima.”, stoji u priopćenju koje potpisuju vijećnici Nezavisne liste Grada Gline.

TONSKI PRILOG: 

 

Prethodni članakGLINA Poništen javni natječaj za udruge
Sljedeći članakGLINA Radno vrijeme ambulanti i brojevi telefona