Čelni čovjek glinskog SDSS-a dao ostavku

Dugogodišnji predsjednik Gradske organizacije Samostalne demokratske srpske stranke Glina Željko Gavrilović javno je obznanio da je dao ostavku na mjesto predsjednika te Organizacije, u Gradskom vijeću ostaje kao nezavisni vijećnik.

O razlozima odlaska iz SDSS-a progovorio je nakon Aktualnog sata nedavno održane 14. sjednice Gradskog vijeća Grada Gline, na kojem je i kolege vijećnike obavijestio o prelasku u Nezavisne.

“Tijekom posljednje dvije, tri godine nastojao sam raditi kao “stari” građanin Gline s ciljem da Glina postane europski grad, pri tome nisam gledao je li netko manjina, većina, niti koje je nacionalnosti. Međutim, moram iskazati nezadovoljstvo čelništvom stranke kojem je Glina važna samo kada su u pitanju njihovi osobni interesi, no ne i kada je u pitanju interes samih građana. Ljudski sam odreagirao i na ono pozitivno, ali i ono negativno po pitanju vođenja stranke, stoga sam otišao iz stranke i ostao pri svojoj ideji da zajednički donosimo odluke koje će doprinijeti da Glina postane ljepši grad. Imamo sve predispozicije da Glina sa svojih sedam, osam tisuća stanovnika postane europski gradić po mjeri stanovnika. Nije nam potrebno da netko iz druge sredine ovdje provodi svoje ideje”, pojasnio je Gavrilović.

Podsjetimo, Gavrilović je poznat i po tome što je prošlogodišnji nastup Thompsona u Glini nazvao “koncertom sramote”, a VRO Oluja “sramotom srpskog i hrvatskog naroda”.

Na naše pitanje zašto se kao predsjednik GO SDSS-a nije više zalagao za suživot te za razvoj grada kroz stranačke okvire jer SDSS participira u vlasti rekao je kako je pokušao, no nije naišao na dijalog u vrhu stranke:

“Pokušao sam više puta djelovati u tome smjeru, međutim bezuspješno. Dapače, imali smo ideje vezane za arhitekturu i kulturna dobra, primjerice obnovu najstarije drvene crkve u Buzetovu koja je obećana prije 15 godina, no od toga se ništa nije dogodilo. Također sam predlagao da se, s obzirom na manjinsko stanovništvo, proporcionalno vrši i zapošljavanje, primjerice da se u našem staračkom domu zaposli sedam pripadnika srpske nacionalne manjine, međutim ni to se nije dogodilo. Neki ljudi sada nastoje napraviti razdor među stanovništvom koje ovdje žive radi svojih osobnih interesa, a meni to zaista nije potrebno, niti želim biti dio toga. Ja ostajem Glinjanin i nastojat ću kroz Gradsko vijeće djelovati u svrhu boljitka Gline”, poručio je Gavrilović.

Prethodni članakSvetkovina Presvetog Trojstva u Slatini Pokupskoj
Sljedeći članakViduševac domaćin prvog hrvatskog Mladifesta