VIDEO – Zavičajni klub Mala Solina održao peti Izvještajni sabor

Na inicijativu mještana sela Mala Solina osnovan je 2012. godine Zavičajni klub Mala Solina koji ima za cilj druženje i okupljanje raseljenih mještana Male Soline. Dana 8. travnja 2017. u prostoru Lovačkog doma održan je Izvještajni sabor, na kojemu je podnesen izvještaj o onome što se radilo proteklih godinu dana te koji su planovi za naredno razdoblje. Izvještaj je podnio predsjednik Zavičajnog kluba Mala Solina Elvis Dujmić:

VEZANE VIJESTI
U Maloj Solini Zavičajni klub održao sedmi Izvještajni sabor


U protekle tri godine uveli su i putovanja, pa su tako članovi kluba bili u Kninu, Škabrnji, Udbini, Đakovu, Erdutu i Aljmašu, a ove godine planiraju posjetiti Pulu, Brijune, Međugorje i Sarajevo.
Sabor je posjetio i gradonačelnik Grada Gline Stjepan Kostanjević, koji je iznimno zadovoljan aktivnostima koje provodi Zavičajni klub:

Zavičajni klub Mala Solina jedna je od najaktivnijih udruga na području grada Gline, složio se i župan Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić:

VEZANE VIJESTI
Mještani Male soline obilježili 31. obljetnicu od okupacije i progona

Radovi na crkvi napreduju dobro, i ona bi do kraja jeseni trebala biti pod krovom te bi napokon sljedeće godine uslijedilo unutarnje uređenje i sve ono što je preostalo.

Prethodni članakObilježavanju Cvjetnice u Glini pridružio se i župan Žinić
Sljedeći članakDobrovoljno darivanje krvi u Glini