VIDEO Uz polaganje svijeća obilježeno Antunovo u Gornjoj Bučici

Na području cijelog Glinskog Pokuplja jučer se slavilo i obilježilo Antunovo. Vera Božurić, predsjednica DVD-a Gornja Bučica čestitala je blagdan Svetog Antuna, koji je zaštitinik  župe Bučica, svim mještanima te vatrogascima iz DVD-a G. Bučica.

 

Na obilježavanju je uz vatrogasce bio i gradonačelnik Grada Gline Ivan Janković koji je poručio kako Glina želi bit među svojim narodom te kako je, nekoliko dana nakon preuzimanja dužnosti, došao među ljude i stanovnike tog područja ne bi li sam pričao s njima i čuo njihove zahtjeve i potrebu za pomoći od strane Grada.

VEZANE VIJESTI
Počinje provedba projekta "Zaželim i pomognem"

 

Antunovo je započeto jutarnjom misom, a u poslijepodnevnim satima polagale su se svijeće na spomenike žrtvama stradalima u Drugom svjetskom ratu te u Domovinskom.

 

Gradonačelnik Grada Gline, nakon mise, također je položio svijeće žrtvama u ratu.

 

Također, nakon polaganja svijeća i ceremonije održano je druženje povodom prošlogodišnje 60. obljetnice osnutka DVD-a Gornja Bučica na kojem je predsjednica DVD-a Vera Božurić uručila nagradu za djelovanje Slavku Stubljaru koji je još od osnutka osnivanja DVD-a njegov aktivan član.

VEZANE VIJESTI
GLINA ZA VUKOVAR

 

Kako se prošle godine, zbog epidemioloških mjera i pandemije, 60. nije mogla proslaviti obljetnica DVD-a, učinilo se to sada u nešto skromnijem izdanju uz poštivanje propisanih mjera.