VIDEO U Vrginmostu je održana Svetosavska akademija

U Vrginmostu u subotu, 28. siječnja održana je Svetosavska akademija u Domu kulture. U sklopu duhovnog dijela, protojerej Mile Ristić je svojim govorom podsjetio na najvećeg svetitelja Srpske pravoslavne crkve, svetog Savu. Ovaj događaj organizirao je SKD Prosvjeta pododbor Vrginmost, uz podršku Općine Gvozd.

Načelnik Milan Vrga je zahvalio organizatorima na prekrasno održanom događaju te je istaknuo značaj ove akademije za okupljanje lokalne zajednice i promoviranje duhovne kulture.

VEZANE VIJESTI
Obavijest o prekidu napajanja

Predsjednica društva SKD Prosvjeta pododor Vrginmost Senka Crevar je dodala da je Svetosavska akademija redovna tradicija u Vrginmostu, te da se uvijek raduje tome da pomogne u organizaciji ovog značajnog događaja. Istaknula je i sve koji su pomogli u organizaciji i dodijelila zahvalnice.

Svetosavska akademija održava se svake godine u čast svetog Save i njegovog doprinosa Srpskoj pravoslavnoj crkvi i kulturi. Ova godišnja manifestacija pruža priliku za podršku i afirmaciju srpske tradicije i duhovnosti u lokalnoj zajednici.”

VEZANE VIJESTI
U srijedu bez struje dijelovi i okolica Gline

Svojim umjetnički koreografijama, prekrasnim narodnim nošnja, pjesmom i plesom sadržaj su nadopunili: pododbori Prosvjete Krnjak, Vojnić i Vrginmost, te SKD Vreteno iz Rijeke, a sve sa Svetosavske akademije pogledajte u našem videu.

Prethodni članakNa turniru limača u Glini pobijedili domaćini
Sljedeći članakPreraspodjelom u proračunu Glini pomoć od tri milijuna eura