VIDEO U osnovnoj školi podijeljeni pokloni školarcima

Vatreni su dobili nove brojne navijače

Hrvatski Crveni križ pripremio je 7.000 paketa školskog pribora koji će biti podijeljeni djeci iz osnovnih škola s područja Sisačko-moslavačke županije.

Ova vrijedna donacija Narodnih novina na kraju školske godine, dobro će doći školarcima s potresom pogođenog područja, ali i njihovim roditeljima koji će zbog toga imati mirnije ljeto i lakši početak iduće školske godine.

Izvršni direktor Hrvatskog Crvenog križa Robert Markt iznio je više detalja o ovom događaju:

“Danas smo se okupili ovdje u Glini kako bismo na simboličan način u Osnovnoj školi Glina podijelili poklone koje je Hrvatski Crveni križ prikupio od Narodnih novina. To su pokloni za osnovnoškolce u Kojima se nalaze pokloni za razonode, ali isto tako i bilježnice i pribor koji će koristiti u narednoj školskoj godini. Zaista smo sretni da će i djevojčice i dječaci dobiti ove poklone. Pokloni su sa oznakama Hrvatskog nogometnog saveza.”

VEZANE VIJESTI
Udruzi Sv. Agata vozilo donirala splitska tvrtka

Svaki paket ima više od 15 artikala i nije nam problem bilo sve to pripremiti kako bi djeca, ali i njihovi roditelji bili što bezbrižniji ovo ljeto, zaključio je Markt.

Zaista je riječ o hvalevrijednoj donaciji, naglasila je ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Glina Alberta Cestarić: “Mi od 29. prosinca uz školu jesmo. Mnogo donacija je došlo u ovu školu u suradnji s Crvenim križem Glina. Ljeto počinje, u poklonima su i ručnici, neka bude kupanjna i mora.”

VEZANE VIJESTI
“Maša i Medvjed” stižu u Hrvatski dom u Glini

Ravnateljica Osnovne škole Glina Robertina Štajdohar nije skrivala oduševljenje donacijama i rezultatima nakon potresa do danas:

“Bili ste tu sa mnom, vidjeli ste na što je škola izgledala u siječnju, kakva je danas, kako smo nagradili našu djecu. Njih više od 200 šaljemo besplatno na more. Svako dijete je dobilo prigodan paket i zaista smo sretni da ih s tim možemo otpratiti.

VEZANE VIJESTI
U prepunoj dvorani Hrvatskog doma u Glini održana priredba “Sretan Božić svakome”

Štajdohar je izrazila nadu da će sljedeća školska godina biti bolja i da će se nastava odvijati u normalnim okolnostima.