VIDEO Stožer CZ Grada Gline: Držite se uputa i ostanite doma

Apelirali su na one koji traže propusnice da ih ne traže, ukoliko nisu nužne te pozvali sve da ostanu kod kuće i pridržavaju se propisanih mjera

Stožer civilne zaštite Grada Gline danas je održao sjednicu na kojoj su dogovorene smjernice djelovanja protiv koronavirusa, kazao je nakon sjednice gradonačelnik Gline Stjepan Kostanjević pozvavši sve građane da poštuju mjere i upute nacionalnog Stožera civilne zaštite.

Naglasio je kako su za sada zadovoljni situacijom na području grada, no apelirao je na sve da, ukoliko ne moraju, ne napuštaju svoje domove, da ostanu doma, drže socijalnu distancu te tako štite svoje zdravlje i zdravlje svojih ukućana.

Dr. Stanja Štingl Vlašić, predstavnica zdravstvenih djelatnika u Stožeru, osvrnula se na funkcioniranje ambulanta kojih je na području grada devet. Istaknula je kako redovito prate sve smjernice nacionalnog i županijskog Stožera, a sada će djelovati po smjernicama i dogovoru lokalnog Stožera.

Ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Glina Alberta Cestarić ponovila je kako obilaze sve sugrađane koji ih nazovu, dostavljaju lijekove i namirnice te sve potrebno. Na terenu je osam zaposlenika sa tri vozila, a imaju i 30-ak volontera koje mogu aktivirati ukoliko bude potrebno.

Rečeno je kako im, kao i posvuda u Hrvatskoj, nedostaje zaštitne opreme i dezinfekcijskih sredstava, ali razradili su mogućnosti i modele nabavke te vjeruju kako će uskoro uspjeti riješiti taj problem. Naveli su i kako sve komunalne službe grada funkcioniraju prema naputcima Stožera. Apelirali su na one koji traže propusnice da ih ne traže, ukoliko nisu nužne te pozvali sve da ostanu kod kuće i pridržavaju se propisanih mjera.

Prethodni članakDigitalnu “zelenu tržnicu” dobila i Glina
Sljedeći članakGradonačelnik Kostanjević – Glinjani se strogo pridržavaju mjera samoizolacije