Digitalnu “zelenu tržnicu” dobila i Glina

Sve veći broj građana kupuje voće i povrće online

U vrijeme kada je iznimno poželjno ostati u svoja četiri zida najlakše je pomiriti se sa situacijom i prilagoditi.

No, nakon zatvaranja tržnica kako bi se spriječilo širenje koronavirusa, građani su ostali zabrinuti kako narednih tjedana izolacije nabavljati voće, povrće te druge namirnice bez kojih ne možemo, a u trgovinama, posebice malim, nađe se prilično skromna ponuda ili u stanju duge izolacije u hladnjačama.

VEZANE VIJESTI
S radom započela mobilna bazna postaja u Bijelim Vodama

Ipak i srećom, tu je pogodnost modernih tehnologija. Na društvenim mrežama stvorene su brojne mreže korisnika koji iznose svoja iskustva s dobavljačima namirnica, ponuda te kontakti.

Jedna takva Facebook grupa osvanula je i za područje grada Gline. Na stranici Lokalna tržnica grada Gline za vrijeme koronavirusa mogu se pronaći domaći proizvodi domaćih OPG-ova s kompletnom ponudom te adresama i brojevima kontakata. U ponudi su mladi luk, zelena salata, sir i vrhnje, med, sokovi i sve ono što inače možete pronaći na zelenoj tržnici. Pridružite se grupi, uživajte iz svog doma i hranite se zdravo! Ne možemo li mi na plac, on dolazi k nama.

VEZANE VIJESTI
Glinska tržnica ponovno u rad s poboljšanjem prilika i ispunjenjem uvjeta

Dostava hrane još nije zabranjena, samo se zahtijeva da se poštuju sve mjere opreza koje podrazumijevaju socijalnu distancu od minimalno metar udaljenosti, nezadržavanje na javnim površinama i valjane propusnice za ulazak i izlazak s područja prebivališta ili stalnog boravišta.

Prethodni članakGDCK Glina – neumorno pomažu građanima, nedostaje im samo zaštitne opreme
Sljedeći članakVIDEO Stožer CZ Grada Gline: Držite se uputa i ostanite doma