VIDEO – Iz Marinbroda do pobjede

Na dan sela Marinbrod i blagdan njegovog zaštitnika blaženog kardinala Alojzija Stepinca, u ponedjeljak, 8. svibnja, održano je predstavljanje kandidata za župana Ive Žinića i koalicijske liste za Županijsku skupštinu Sisačko-moslavačke županije i kandidata za gradonačelnika Grada Gline Stjepana Kostanjevića i liste HDZ-a za Gradsko vijeće Grada Gline.

Program obilježavanja Dana sela Marinbrod i Stepinčeva i predstavljanje kandidata za župana Ive Žinića i koalicijske liste za Županijsku skupštinu Sisačko-moslavačke županije te gradonačelnika Grada Gline Stjepana Kostanjevića i liste HDZ-a za Gradsko vijeće Grada Gline u ponedjeljak, 8. svibnja počelo je polaganjem vijenaca i Svetom Misom kod kapelice Blaženog Alojzija Stepinca koju je služio don Paško Glasnović. Kandidati i građani potom su se družili ispred Hrvatske korablje u Marinbrodu, a samo predstavljanje kandidata održano je u Društvenom domu u Marinbrodu, u selu iz kojeg potječe Ivo Žinić, a pod njegovim i vodstvom Stjepana Kostanjevića upravo je Marinbrod bilo prvo selo oslobođeno od srpske okupacije u VRO Oluja 6. kolovoza 1995. godine.

Koalicija za uspješnu i ponosnu županiju koja okuplja 7 političkih stranaka HDZ, HSP AS, HSLS, HKS, HSU, DSU i SBH predvođena je aktualnim županom i kandidatom za župana Ivom Žinićem.


Puno projekata tada nismo ni obećali, a realizirali smo ih, naglašava Žinić.

Uz kandidate koalicijske liste za Županijsku skupštinu SMŽ, u Marinbrodu su predstavljeni i kandidati za zamjenike župana, dr. Roman Rosavec i mr. Ivan Celjak. Ostanak mladih na ovom području i njihovo uključenje u razvoj Županije moj su prioritet, zato sam za svoje zamjenike izabrao upravo mlade i sposobne ljude i vjerujem u našu pobjedu u 1. krugu, kaže Žinić.

U Marinbrodu je predstavljena i lista HDZ-a za Gradsko vijeće Grada Gline te kandidat za gradonačelnika Stjepan Kostanjević i kandidat za njegovog zamjenika mr. Dario Žinić. Sve su to mladi i sposobni ljudi na kojima Glina ostaje, kaže Kostanjević. Trudit ćemo se iskoristiti ogroman potencijal kojeg imamo za razvoj našeg grada, pogotovo kroz povlačenje sredstava iz EU fondova.

Odgovorno i vjerodostojno radili smo za dobrobit Sisačko-moslavačke županije i Grada Gline u ovom mandatu, nastavit ćemo to činiti i u idućem, zaključili su Ivo Žinić i Stjepan Kostanjević.

 

 

 

 

Prethodni članakBiskup Košić podijelio sakrament Svete Potvrde glinskim krizmanicima
Sljedeći članakKandidati HDZ-a Žinić i Kostanjević družili se s Glinjankama i Glinjanima