VIDEO – Ivo Žinić ponovno izabran za predsjednika Zavičajnog kluba Marinbrod

U jednom od najživopisnijih sela u okolici Gline već 18 godina djeluje i jedno od najaktivnijih zavičajnih društava. U selu Marinbrod u četvrtak, 19. siječnja održan je XVI. Izvještajno-izborni sabor Zavičajnog kluba Marinbrod.

Od 19. siječnja 1999. godine, kada je proslavljeno i 200 godina imena sela Marinbrod, u ovom prvom glinskom selu iz smjera Petrinje prema Glini, djeluje Zavičajni klub Marinbrod.

Riječ je o jednoj od najstarijih aktivnih udruga na području grada, a koja je od svog osnutka bila začetnik promicanja razvoja ruralnog života u okolici Gline. Na njenom čelu već 18 godina je Ivo Žinić, sadašnji župan Sisačko-moslavačke županije.

Na XVI. Izvještajno – izbornom saboru Zavičajnog kluba Marinbrod, koji je održan baš na 18. obljetnicu njegovog osnutka, kao jedini kandidat, ponovno je za predsjednika kluba izabran Ivo Žinić.


Žinić kaže kako u sekundu znaju kada je ovo mjesto počelo nositi ime Marinbrod.

Novi – stari predsjednik ZKM-a osvrnuo se na aktivnosti koje je klub do sada proveo te kaže kako će tradicionalne manifestacije u njihovoj organizaciji, poput Seoske olimpijade, Kobasijade i Raftinga rijekom Glinom, biti realizirane i ove godine.

XVI. Izvještajno – izbornom saboru ZKM-a nazočio je i gradonačelnik Grada Gline Stjepan Kostanjević.

Kostanjević je imao poruku i za izabrano vodstvo Zavičajnog kluba Marinbrod.

Uz čestitke novoizabranom vodstvu i uz želje za uspješan rad, nadamo se i kako će se tom radu pridružiti već ove godine i veći broj mladih.

 

Prethodni članakIvica Knežević najavio promociju knjige i aktivnosti UHBL PTSP SMŽ
Sljedeći članakVIDEO – Održana promocija knjige “Kostrići – najtužnije selo u Hrvatskoj” i u Glini