VIDEO Glinski HDZ traži ostavku potpredsjednika Gradskog vijeća Grada Gline

U pauzi Aktualnog sata 9. sjednice Gradskog vijeća Grada Gline održane u četvrtak, 3. studenoga predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Grada Gline Stjepan Kostanjević, uz nazočnost dvojice svojih vijećnika održao je konferenciju za novinare.

Tema konferencije bile su navodne objave potpredsjednika Gradskog vijeća Nikole Janusa da su predsjednik Tuđman i generali Markač i Gotovina organizatori stravičnog zločina nad srpskim narodom. Konferencija je održana ispred spomenika prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana.

Kostanjević je istaknuo da su pokrenuli proceduru za izglasavanje nepovjerenja potpredsjedniku Gradskog vijeća:

„Na njegovim stranicama objavljena je vijest o počinjenom ratnom zločinu generala Mladena Markača i Ante Gotovine te prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana. Znamo da je general Markač počasni građanin grada Glina. Samim time, nanesena je šteta ugledu gradu Glini i iznesene su lažne optužbe.“

Kostanjević je odgovorio na pitanje i gdje je vidio tu objavu, budući je za naš medij Nikola Jasnus sve to demantirao, rekavši da mu je sve namješteno:

„Sve ono što je bilo objavljeno, kada su mediji počeli propitkivati, to je s njegovih stranica skinuto, ali je dosta dugo stajalo. To je još jedna od neistina koje iznosi potpredsjednik Gradskog vijeća i mislim da on na toj dužnosti ne može opstati.“

Cijelu konferenciju za novinare pogledajte u video prilogu.

Prethodni članakGlinjanin zaustavljen pijan u Lekeniku dok je bio pod zabranom vožnje
Sljedeći članakNajuspješnija velika tvrtka u županiji posluje u Glini