Najuspješnija velika tvrtka u županiji posluje u Glini

"Zlatna kuna" uručena je tvrtki Hipp Croatia

U Hotelu Panonija u Sisku održana je svečana sjednica HGK-Županijske komore Sisak. Na sjednici su uručene plakete „Zlatna kuna“ za ostvarene rezultate u razvitku gospodarstva Sisačko-moslavačke županije tijekom 2021. godine.

Predsjednik HGK-ŽK Sisak Tihomir Babić naglasio je da su rezultati poslovanja gospodarstva SMŽ u 2021. godini zaista dobri:

“Gospodarstvo Sisačko-moslavačke županije ostvarilo je ukupne prihode u iznosu od 13 milijardi i 350 milijuna kuna, što je za 23,5% više nego prethodne godine. Ovo je izuzetno značajno, zato što je u 2020. gospodarstvo naše županije palo samo 1,3% u odnosu na rekordnu 2019. godinu, tako da je realni rast u odnosu na rekordnu 2019. oko 22%. Realiziran je izvoz u visini od 4 milijarde i 420 milijuna kuna, što je 43,5% više no prethodne godine.”

VEZANE VIJESTI
I glinski poduzetnici mogu do povoljnih kredita!

Babić je rekao da je Sisačko-moslavačka županija na drugom mjestu po BDP-u po stanovniku za 2019. godinu u Panonskoj Hrvatskoj.

Gospodarstvenici su temelj razvoja Sisačko-moslavačke županije, istaknuo je župan Ivan Celjak:

“Zadovoljni smo porastom gospodarskih aktivnosti na svim područjima u našoj županiji. Na nama je da osiguramo preduvjete za razvoj naših gospodarstvenika. S tim ciljem smo ušli u ovu godinu i osigurali beskamatne županijske kredite. Zadovoljstvo nam je da smo dali mali doprinos razvoju postojećih tvrtki. Činjenica je da su poduzetnici investirali više od 35 milijuna kuna putem županijskih beskamatnih kredita. Mi ćemo i dalje povezivati ono što smatramo da je osobito važno, a to su obrazovanje i poduzetništvo.”

VEZANE VIJESTI
I glinski poduzetnici mogu do povoljnih kredita!

Tradicionalno, priznanja su dodijeljena najuspješnijim tvrtkama za ostvarene poslovne rezultate u 2021. godini u kategoriji velikih, srednjih i malih trgovačkih društava.

Plaketu “Zlatna kuna” u kategoriji velikih trgovačkih društava dobio je Hipp Croatia d.o.o. Glina, čiji je predstavnik Darko Baljak rekao je da je vrlo zadovoljan poslovanjem tvrtke:

“Ovo je nama deseta plaketa “Zlatna kuna” na nivou županije. Mislim da je to najbolji i najveći dokaz našeg dobrog i kontinuiranog rada. Ove godine slavimo i 25 godina samostalnog rada i drago nam je da smo takav jubilej mogli spojiti s ovakvom nagradom.”

VEZANE VIJESTI
I glinski poduzetnici mogu do povoljnih kredita!

U kompaniji radi oko 220 ljudi i prvenstveno su izvozno orijentirani, istaknuo je Baljak.

U kategoriji srednjih trgovačkih društava plaketu je dobio Šmit electronic iz Kutine, dok je u kategoriji  malih trgovačkih društava plaketu dobio Euroart 93 Sisak.

Također su dodijeljene nagrade tvrtkama koje svojim dugogodišnjim poslovanjem i postojanjem doprinose razvoju hrvatskog gospodarstva.

Prethodni članakVIDEO Glinski HDZ traži ostavku potpredsjednika Gradskog vijeća Grada Gline
Sljedeći članakRecidivist pokušao pobjeći policiji