Veselo na Smotri folklora umirovljenika

Uz glazbu i folklor, uživalo se i u igrokazima

U sklopu projekta “Umirovljenici, aktivan dio zajednice” Udruge za obrazovanje, kulturu i razvoj civilnog društva Lutum koji se provodi u partnerstvu sa Sisačko-moslavačkom županijom, Domom za starije osobe Glina i Zajednicom športskih udruga Grada Gline u Hrvatskom domu u Glini održana je u subotu, 29. listopada Smotra folklora umirovljenika.

Projekt se provodi gotovo dvije godine, podsjetio je predsjednik Udruge Lutum Marin Kaurić:

“Dobili smo za ovaj projekt financijska sredstva u visini milijun i petsto tisuća kuna od Europskog socijalnog fonda. Projekt uključuje i informatičke, dramske i glazbene radionice, međugeneracijsku solidarnost, tjelovježbe… Radimo i s mladima i djecom. Imamo dva projekta financirana od strane Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade: “Mlad, samopouzdan, poduzetan” i projekt u kojemu imamo predavanja i radionice iz odrške obitelji.”

Smotri folklora nazočio je i gradonačelnik Grada Gline Ivan Janković:

“Volim reći da su naši umirovljenici i njihovi gosti najaktivnije i najveselije skupine. Sve dobne skupine pokazuju da djeluju aktivno u zajednici.

Grad podržava sve udruge, nastoji na tjednoj bazi imati odrđenih događanja tako da grad živi bez obzira na sve okolnosti u kojima se nalazimo. Brimo se i pokazujemo da se ne damo i da idemo dalje.”

Na Smotri folklora umirovljenika nastupili su KUU Treća sreća Glina, KUD Sveti Florijan Poljana Lekenička i Pjevački zbor Udruge umirovljenika Grada Kutine, dok su glazbeni dio programa igrokazima upotpunili korisnici Doma za starije osobe Glina, članovi Udruge matice umirovljenika Grada Gline te članovi Udruge umirovljenika Grada Kutine.

Prethodni članakDovršeno kriminalističko istraživanje vezano za kazneno djelo Ratni zločin protiv civilnog stanovništva
Sljedeći članakVELIKA SOLINA Odana počast poginulim braniteljima i civilima u Domovinskom ratu