VELIKA SOLINA Odana počast poginulim braniteljima i civilima u Domovinskom ratu

Na području Velike Soline, Gornjeg Selkovca i dijela Male Soline ubijeno 18 civila i četiri branitelja

Zavičajni klub Velika Solina u nazočnosti izaslanice župana SMŽ Alenke Ljubešić, gradonačelnika Grada Gline Ivana Jankovića i obitelji žrtava odao je u nedjelju, 30. listopada počast i položio vijence poginulim braniteljima i civilima u Domovinskom ratu.

Predsjednik Zavičajnog kluba Velika Solina Marko Muža podsjetio je da je na području Velike Soline, Gornjeg Selkovca i dijela Male Soline ubijeno 18 civila i četiri branitelja, što je iznimno velik gubitak za taj kraj.

VEZANE VIJESTI
Na Dan sjećanja zapaljene svijeće u Glini

Gradonačelnik Grada Gline Ivan Janković u svom je govoru naglasio da je važno održati tradiciju odavanja počasti žrtvama Domovinskog rata te podsjetio da se od ukupno 396 ubijenih branitelja i civila na području grada za više od 100 još traga.

“Nažalost, naš grad je platio veliku cijenu za stvaranje neovisne RH, Vojno-redarstvena operacija Oluja vratila je nadu u budućnost i danas imamo dužnost dati sve od sebe i ne smijemo odustati.” rekao je gradonačelnik te poslao poruku nade za sva okolna mjesta uz grad Glinu.

VEZANE VIJESTI
Tribina Udruge HBL PTSP SMŽ

Izaslanica župana Alenka Ljubešić pozdravila je sve nazočne  u ime župana SMŽ Ivana Celjaka i uz odanu počast svim žrtvama i braniteljima Domovinskog rata podsjetila na ponos, ali i tugu zbog gubitka koji je nenadoknadiv.

U svom govoru naglasila je važnost rada zavičajnog kluba i sjećanja kao i  podučavanje mladih kako bi znali kolika je žrtva utkana u temelje naše Domovine kako bi znali cijeniti svoje i poštovati drugo i drugačije.

VEZANE VIJESTI
VIDEO Obilježen Dan logora Glina

Prethodni članakVeselo na Smotri folklora umirovljenika
Sljedeći članakUsred noći Zagrepčanin pijan vozio po Glini