Uspješan 1. Županijski kickboxing kup Glina

U novoj sportskoj dvorani održan prvi Županijski kickboxing kup Glina

U Školskoj sportskoj dvorani OŠ Glina održan je po prvi put Županijski kickboxing kup Glina. Domaćini iz Kickboxing kluba Glina zadovoljni su kako su sve organizirali, a odazvali su se predstavnici svih šest kickboxing klubova iz Sisačko-moslavače županije, potvrdila je predsjednica KBK Glina Andreja Kuzmić: “Došlo je 52 natjecatelja koji će se natjecati u point fightu, light contactu i kick lightu što znači da će biti preko 50 okršaja. Svaka medalja je dobrodošla, ali najvažnije je da se družimo.”

Osim glinskog kluba, na turniru su nastupila tri kluba iz Siska te po jedan iz Popovače i Kutine. Istoimeni kutinski klub nastupio je s dvocifrenim brojem natjecatelja, rekao je trener Dalibor Burmudžija: “Došao sam sa 15 natjecatelja i nadam se da će sve proći bez ozljeda. Pokušat ćemo osvojiti koju medalju I ostvariti što bolji plasman.”

Zadovoljni su i u Kickboxing savezu Sisačko-moslavačke županije, potvrdio je tajnik Saveza Dragoslav Krnjajić. Prije svega novom sportskom dvoranom: “Mislimo da je to važan iskorak za razvoj Gline, ali i cjelokupne županije. Smatramo da je jako dobro da je Grad smogao tu snagu da jedan takav objekt i finišira. Mislim da je to poruka i drugim gradovima da treba ulagati u razvoj sporta.”

Krnjajić je podsjetio da su upravo sportaši najbolji veleposlanici Hrvatske. Zamjenik gradonačelnika Grada Gline Dario Žinić naglasio je da je ovo tek prvi turnir upravo zbog prijašnjeg nedostatka odgovarajućeg prostora: “Ovaj turnir okuplja djecu, što nam je jako bitno. Zvog ove dvorane imamo povećanje broja djece za 20% u svim sportskim klubovima. To je nešto što sam očekivao tek nakon godinu i pol dana.”

Turnir je svečano otvorio župan Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić: “Želim da ovo natjecanje prođe u fer borbi i da pobijede najbolji. Djeca razvijaju motoričke sposobnosti, ali i borbenost u životu. Vjerujem da ćemo uživati u njihovim borbama.” Za najbolje natjecatelje Zajednica sportskih udruga Grada Gline kroz projekt “Sport za sve” osigurala je pehare i medalje.

Prethodni članakGlinjanke na vrhu tablice
Sljedeći članakEdukativno-preventivni susret u Glini