Udruga Lutum aktivnim programom podiže društveni standard zajednice

Udruga Lutum osnovana je 2013. godine te, kako navode iz Udruge, vode se načelima “rad, zajedništvo i solidarnost”. Svojim aktivnim djelovanjem i raznim programom vodi računa o zajednici, što se moglo vidjeti i sinoć, na završnoj konferenciji hvalevrijednog projekta.

Marin Kaurić, predsjednik Udruge za obrazovanje, kulturu i razvoj civilnog društva, kazao nam je kako je sinoć održana završan konferencija projekta koji je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 1,5 milijun kuna.

U posljednje dvije godine putem projekta održan je niz aktivnosti, a s jučerašnjom završnom konferencijom ipak neće sve završiti jer se Udruga već prijavila na novi projekt kako bi korisnike Doma za starije Glina uspješno održavala aktivnima i zadovoljnima.

-Za nastavak provođenja drugih aktivnosti čekamo nova sredstva, nadamo se da ćemo biti ponovno odabrani jer su umirovljenici iznimno zadovoljni, posebno glazbenim radionicama. Nerijetko znaju reći kako nakon sudjelovanja u programu uopće ne trebaju lijekove koliko su zadovoljni i ispunjeni, govori nam predsjednik Udruge Kaurić.

Na sinoćnjem događanja bio je i gradonačelnik Gline Ivan Janković koji podupire rad udruge te je iznimno zadovoljan provedenim aktivnostima.

– Zadovoljan sam uključenosti svih onih koji djeluju u zajednici, od umirovljenika do mladih sportaša i djece. Umirovljenici su posebna kategorija jer je to jedna vrlo vesela ekipa, a svi koji sudjeluju u projektu imali su priliku vidjeti kako postaju dio vrlo šarolikog programa. Udruga Lutum je u suradnji s Gradom i Županijom uspješno provela odličan projekt, a Grad uvijek, kada ima priliku, podržava umirovljenike pa tako i razne programe u kojima sudjeluju, govori Janković.

Renata Tominović Ceković, ravnateljica Doma za starije osobe Glina kazala nam je kako su umirovljenici važan dio projekta, a ono što je još važnije je da su oni ujedno iznimno zadovoljni što imaju priliku biti dio ovakvih događanja.

– Ovo je jedna sjajna priča jer je projekt “Pridruži se- aktivni umirovljenici” jedan projekt kojemu smo se mi kao partner, uz Lutum, priključili.  U početku je bilo teško jer nas je zadesila korona koja nam je onemogućila da normalno realiziramo sve svoje projekte, govori nam ravnateljica.

Dodala je kako su umirovljenici Doma iznimno aktivni te kako sudjeluju u raznim događajima, kako u vidu tjelovježbe tako i na likovnim radionicama te mnogo toga još. Ravnateljica nam pojašnjava kako se kroz razne zadatke i aktivnosti nastoji potaknuti fizički i mentalni razvoj štićenika Doma na području Gline.

Ovo je tek jedan od projekata s Udrugom Lutum, a već na jesen bit će realiziran i drugi događaj, a umirovljenicima je najdraža međugeneracijska suradnja gdje imaju priliku družiti se i sudjelovati u kreativnim aktivnostima uz mlađe naraštaje.

Prethodni članakNovo radno vrijeme Policijske postaje Glina
Sljedeći članakAdriano Antunović osvojio je naslov prvaka na Otvorenom wushu prvenstvu