​U svega dva sata policija spriječila tri slučaja krijumčarenja

Iz PU sisačko-moslavačke izvijestili su kako su u svega dva sata spriječili čak tri odvojena slučaja krijumčarenja na svom području, konkretno u Petrinji, Glini i Topuskom.

U srijedu, 17. siječnja, u večernjim satima, policijski službenici koji rade na poslovima sprječavanja nezakonitih migracija i prekograničnog kriminaliteta su na području Gline, Petrinje i Topuskog, u tri odvojena slučaja spriječili krijumčarenje više stranih državljana.

VEZANE VIJESTI
FOTO/VIDEO Obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti u Glini

Policijski su službenici proveli kriminalistička istraživanja nad dvojicom hrvatskih i jednim državljaninom Kosova koji su zaustavljeni i zatečeni u prijevozu stranih državljana koji su na nezakonit način prešli državnu granicu Republike Hrvatske.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su svi osumnjičeni iz koristoljublja, za unaprijed dogovoreni novčani iznos, prevozili strane državljane do krajnjeg odredišta.

VEZANE VIJESTI
Velika subota u Bučici

Budući da je kontrolom utvrđeno kako je jedan od osumnjičenika vozilom upravljao prije stjecanja prava na upravljanje, zbog počinjenog prekršaja prema njemu je postupano i sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.

Prema stranim državljanima postupano je sukladno Zakonu o međunarodnoj zaštiti i Zakonu o strancima.

Nakon dovršenih kriminalističkih istraživanja osumnjičeni su uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave sisačko-moslavačke.

Prethodni članakS današnjim danom zatvara se besplatno klizalište u Glini, no tradicija je to koja se ne prekida
Sljedeći članakDrugi turnir prijatelja Košarkaškog kluba Glina