“U narednim godinama uredit ćemo Glinu onako kako ona to zaslužuje!”

U povodu božićnih i novogodišnjih blagdana Grad Glina je organizirao prigodni domjenak koji je 17. prosinca održan u predvorju Hrvatskog doma u Glini.

Gradonačelnik Stjepan Kostanjević i ovom se prigodom osvrnuo na proračun koji je donijet krajem studenoga i koji iznosi 67,6 milijuna kuna te zahvalio svim vijećnicima koji su ga podržali, ali i onima koji to nisu učinili.

„Proračun su podržali HDZ, SDP, HKS, HSLS i SDSS i to je prvi put u glinskoj povijesti da je proračun podržan s jednom velikom većinom. Vijećnici, odnosno oni koji su ih birali, vidjeli su i prepoznali su naš rad za dobrobit građana grada Gline, a oni koji nisu neka im bude žao. Rezultati su i ove godine pokazali, a pokazat će i u narednoj godini da svake godine povećamo proračun i da privlačimo sve više i više sredstava“, kazao je Kostanjević.

U donošenju proračuna težište je stavljeno na razvoj, odnosno na stvaranje predispozicija za razvoj gospodarstva, održavanjem, uređenjem te gradnjom komunalne i ostale infrastrukture. 67,6 milijuna kuna su značajna sredstva pa smo gradonačelnika upitali jesu li ta sredstva realna?

„Svakako su realna. Glini bi trebalo i više od 67 milijuna i koliko god ćemo moći javljat ćemo se na različite natječaje, na EU fondove i nastojati povući što više sredstava te obnoviti i urediti Glinu onako kako ona to zaslužuje, kako se i drugi gradovi u našoj državi uređuju. Znademo da je u Glini rat započeo i završio. Često to naglašavam. Sada idemo sigurno prema naprijed i u narednoj godini, odnosno u godinama koje nadolaze, obnovit ćemo Glinu u grad ugodan za življenje svih naših građana“, rekao je gradonačelnik koji na kraju uputio prigodnu čestitku povodom nadolazećih blagdana.

„Svim građankama i građanima grada Gline, ali i čitave naše države te svim djelatnicima Radio Banovine želim sretne i blagoslovljene nadolazeće božićne blagdane i sretnu i uspješnu 2019. godinu“, poručio je gradonačelnik Kostanjević.

Dodajmo da je među brojnim uzvanicima na domjenku Grada Gline nazočio i zamjenik sisačko – moslavačkog župana Ivan Celjak.

Prethodni članakJoševica 27 godina nakon stravičnog zločina
Sljedeći članakAktualno: Alberta Cestarić