U Glini održan 1. košarkaški “Turnir Dan Gline”

Uz domaćina, natjecalo se pet klubova iz cijele Hrvatske

Košarkaški klub Glina u subotu, 4. rujna organizirao je U12 turnir za dječake pod nazivom ”1. Turnir Dan Gline”. Uz domaćina Glinu zaigrali su Cedevita Junior, Dubrava, Bosco, Zadar i Rolling iz Karlovca.

Turnir je održan na inicijativu košarkaškog trenera Andreja Klobučara koji je ponosno izjavio:”Nakon potresa koji je nažalost obilježio život na nezahvalan način svima nama, velik broj djece se aktivirao i priključio našem košarkaškom klubu. Na taj način djeca su pružila otpor teškom životu nakon potresa kroz sport i druženje, bilo ih je sve više, imali su silnu želju za igrom. Na meni je bilo da dam sve od sebe, da ih podržim kao trener i da ne odustanem od rada sa djecom i košarke. Tu je i krenula ideja o turniru za ove klince kojima će cijeli ovaj događaj ostati u divnom sjećanju. U Glini mora život ići dalje a bez djece je to nezamislivo, zato smo ovdje. Uskoro imamo i humanitarnu akciju u koju se uključio veliki broj poznatih sportaša, vjerujem u uspjeh, vjerujem u ove klince i glinsku košarku.Glina je ranjen grad, djeca su svoj spas i bijeg od stvarnosti potražila u našem klubu i mi ćemo im tu ljubav vratiti kroz kupnju novih tenisica, lopti i trenirki za novi bolji početak“, dodaje Andrej Klobučar.

VEZANE VIJESTI
VIDEO Glina nastavlja s provođenjem programa 'Zaželi'

Podršku glinskim košarkašima dao je i glinski gradonačelnik Ivan Janković:

Najprije čestitke košarkaškom klubu, budući je to napravio na visokoj razini, uključujući poznate sportaše iz cijele Hrvtatske koji su donirali dresove i rekvizite za humanitarnu aukciju. Košarkaški klub Glina, kao i svi drugi sportski klubovi te ostale udruge, naročito oni koji okupljaju djecu i mlade, imat će apsolutnu podršku Grada. I u budućnosti ćemo raditi na tome da ta podrška bude sve veća. Jutros sam imao sastanak s predsjednikom atletskog kluba u vezi izgradnje atletske staze na području Banovca i uređenja dijela kompleksa ŠRC Banovac, tako da sport koji okuplja mlade, djecu pogotovo, mora imati maksimalnu podršku Grada.”

VEZANE VIJESTI
Uspješan 1. Županijski kickboxing kup Glina

Glinski mali košarkaši osvojili su peto mjesto, bili su srčani na terenu i uzbuđeni što su dio ove sportske priče. Zasluženo prvo mjesto odnijeli su klinci KK Cedevita junior koji su apsolutno dominirali na parketu i u finalnoj utakmici pobjedili Zadar. Treće mjesto osvojio je KK Bosco, a četvrto Rolling 4.

Bilo je tu borbenosti, pravog sportskog duha, novih prijateljstava, navijanja s tribina i pregršt dobro zabijenih koševa. U znak prijateljstva i podrške između dva kluba, KK Dubrava je malim Glinjanima poklonio košarkaške lopte.

VEZANE VIJESTI
VIDEO – Šareno fašničko prijepodne u Glini

Na kraju turnira, u sjećanje na pokojnog trenera Davida Davidovića koji je za života dao velik doprinos glinskoj košarci, trener Andrej Klobučar u znak zahvalnosti i posebnog sjećanja na sve dobro što je učinio za sport u Glini poklonio je uramljeni dres njegovoj djeci Luciji i Luki kao vječnu uspomenu na oca čije ime će zauvijek ostati utkano u glinsku košarku.

Turnir je bio  početak humanitarne akcije koja će obuhvatiti aukciju sportskih dresova i rekvizita naših poznatih sportaša za nov početak glinske košarke.