U Glini održan 1. košarkaški “Turnir Dan Gline”

Uz domaćina, natjecalo se pet klubova iz cijele Hrvatske

Košarkaški klub Glina u subotu, 4. rujna organizirao je U12 turnir za dječake pod nazivom ”1. Turnir Dan Gline”. Uz domaćina Glinu zaigrali su Cedevita Junior, Dubrava, Bosco, Zadar i Rolling iz Karlovca.

Turnir je održan na inicijativu košarkaškog trenera Andreja Klobučara koji je ponosno izjavio:”Nakon potresa koji je nažalost obilježio život na nezahvalan način svima nama, velik broj djece se aktivirao i priključio našem košarkaškom klubu. Na taj način djeca su pružila otpor teškom životu nakon potresa kroz sport i druženje, bilo ih je sve više, imali su silnu želju za igrom. Na meni je bilo da dam sve od sebe, da ih podržim kao trener i da ne odustanem od rada sa djecom i košarke. Tu je i krenula ideja o turniru za ove klince kojima će cijeli ovaj događaj ostati u divnom sjećanju. U Glini mora život ići dalje a bez djece je to nezamislivo, zato smo ovdje. Uskoro imamo i humanitarnu akciju u koju se uključio veliki broj poznatih sportaša, vjerujem u uspjeh, vjerujem u ove klince i glinsku košarku.Glina je ranjen grad, djeca su svoj spas i bijeg od stvarnosti potražila u našem klubu i mi ćemo im tu ljubav vratiti kroz kupnju novih tenisica, lopti i trenirki za novi bolji početak“, dodaje Andrej Klobučar.

VEZANE VIJESTI
Prezentirana asanacija bunara na području Gline

Podršku glinskim košarkašima dao je i glinski gradonačelnik Ivan Janković:

Najprije čestitke košarkaškom klubu, budući je to napravio na visokoj razini, uključujući poznate sportaše iz cijele Hrvtatske koji su donirali dresove i rekvizite za humanitarnu aukciju. Košarkaški klub Glina, kao i svi drugi sportski klubovi te ostale udruge, naročito oni koji okupljaju djecu i mlade, imat će apsolutnu podršku Grada. I u budućnosti ćemo raditi na tome da ta podrška bude sve veća. Jutros sam imao sastanak s predsjednikom atletskog kluba u vezi izgradnje atletske staze na području Banovca i uređenja dijela kompleksa ŠRC Banovac, tako da sport koji okuplja mlade, djecu pogotovo, mora imati maksimalnu podršku Grada.”

VEZANE VIJESTI
Promocija filma i revija “Od lana haljina tkana” u Glini

Glinski mali košarkaši osvojili su peto mjesto, bili su srčani na terenu i uzbuđeni što su dio ove sportske priče. Zasluženo prvo mjesto odnijeli su klinci KK Cedevita junior koji su apsolutno dominirali na parketu i u finalnoj utakmici pobjedili Zadar. Treće mjesto osvojio je KK Bosco, a četvrto Rolling 4.

Bilo je tu borbenosti, pravog sportskog duha, novih prijateljstava, navijanja s tribina i pregršt dobro zabijenih koševa. U znak prijateljstva i podrške između dva kluba, KK Dubrava je malim Glinjanima poklonio košarkaške lopte.

VEZANE VIJESTI
Obilježena 280. obljetnica zasjedanja Hrvatskog sabora u Glini

Na kraju turnira, u sjećanje na pokojnog trenera Davida Davidovića koji je za života dao velik doprinos glinskoj košarci, trener Andrej Klobučar u znak zahvalnosti i posebnog sjećanja na sve dobro što je učinio za sport u Glini poklonio je uramljeni dres njegovoj djeci Luciji i Luki kao vječnu uspomenu na oca čije ime će zauvijek ostati utkano u glinsku košarku.

Turnir je bio  početak humanitarne akcije koja će obuhvatiti aukciju sportskih dresova i rekvizita naših poznatih sportaša za nov početak glinske košarke.

Prethodni članakVIDEO Srušena kapela Presvetog Trojstva u Slatini Pokupskoj
Sljedeći članakVIDEO Grad Aichtal donirao vatrogasno kombi i navalno vozilo vatrogascima