Svjedočanstva zatočenih Hrvata iz srpskih logora: Premijera filma ‘Poruke naših očeva’ u Glini

Strašna su svjedočanstva zarobljenih hrvatskih civila i vojnika koji su nakon pada, odnosno okupacije Vukovara od strane srbočetnika 1991., proveli mjesece i godine zatočeni, mučeni, silovani i ubijani u logorima širom Srbije. Ova potresna iskustva bila su tema filma ‘Poruke naših očeva’, redatelja Jakova Sedlara, koji je premijerno prikazan sinoć u Hrvatskom domu u Glini.

Unatoč velikom broju žrtava i težini zločina počinjenih tijekom i nakon pada Vukovara, za ratne zločine počinjene u logorima diljem Srbije još uvijek nema službenih presuda. Film ‘Poruke naših očeva’ bavi se upravo ovim temama, donoseći na svjetlo dan priče ljudi koji su preživjeli nezamislive užase.

VEZANE VIJESTI
INFORMATIVKA Vrijeme nakon potresa iz dječje perspektive

Premijera filma u Glini, nažalost, nije privukla očekivani broj posjetitelja. Međutim, svi koji su prisustvovali projekciji izašli su iz dvorane vidno dirnuti, sa suzom u oku, što govori o emocionalnom utjecaju filma na gledatelje.

U sklopu izvještavanja o ovom događaju, naš portal donosi i video prilog koji detaljnije osvjetljava temu filma, kao i reakcije publike koja je prisustvovala premijeri. Ovaj film ne samo da služi kao podsjetnik na strahote prošlosti, već i kao poziv na pravdu za žrtve i potrebu suočavanja s prošlošću.

VEZANE VIJESTI
Vodostaj rijeke Gline stabilan

Prethodni članakMladić ostavio prijeteću poruku 25-godišnjakinji
Sljedeći članakHAKUD ‘Glinska tamburica’ poziva vas da im se pridružite u pjesmi, plesu i druženju!