Svjedočanstva zatočenih Hrvata iz srpskih logora: Premijera filma ‘Poruke naših očeva’ u Glini

Strašna su svjedočanstva zarobljenih hrvatskih civila i vojnika koji su nakon pada, odnosno okupacije Vukovara od strane srbočetnika 1991., proveli mjesece i godine zatočeni, mučeni, silovani i ubijani u logorima širom Srbije. Ova potresna iskustva bila su tema filma ‘Poruke naših očeva’, redatelja Jakova Sedlara, koji je premijerno prikazan sinoć u Hrvatskom domu u Glini.

Unatoč velikom broju žrtava i težini zločina počinjenih tijekom i nakon pada Vukovara, za ratne zločine počinjene u logorima diljem Srbije još uvijek nema službenih presuda. Film ‘Poruke naših očeva’ bavi se upravo ovim temama, donoseći na svjetlo dan priče ljudi koji su preživjeli nezamislive užase.

Premijera filma u Glini, nažalost, nije privukla očekivani broj posjetitelja. Međutim, svi koji su prisustvovali projekciji izašli su iz dvorane vidno dirnuti, sa suzom u oku, što govori o emocionalnom utjecaju filma na gledatelje.

U sklopu izvještavanja o ovom događaju, naš portal donosi i video prilog koji detaljnije osvjetljava temu filma, kao i reakcije publike koja je prisustvovala premijeri. Ovaj film ne samo da služi kao podsjetnik na strahote prošlosti, već i kao poziv na pravdu za žrtve i potrebu suočavanja s prošlošću.

Prethodni članakMladić ostavio prijeteću poruku 25-godišnjakinji
Sljedeći članakHAKUD ‘Glinska tamburica’ poziva vas da im se pridružite u pjesmi, plesu i druženju!