HAKUD ‘Glinska tamburica’ poziva vas da im se pridružite u pjesmi, plesu i druženju!

HAKUD ‘Glinska tamburica’ poziva vas da im se pridružite u pjesmi, plesu i druženju!

– Poštovani članovi i budući članovi HAKUD-a “Glinska tabmurica”, Hrvatsko amatersko kulturno umjetničko društvo „Glinka tamburica“ (HAKUD) nije samo organizacija, već obitelj posvećena očuvanju tradicije našeg kraja i prenošenju iste na buduće generacije. U svijetu gdje se brzo mijenja sve oko nas, često se suočavamo s gubitkom korijena i identiteta. No, mi smo odlučili stati na kraj tome. Već trideset godina, HAKUD čuva plamen naše kulturne baštine, pronoseći ga kroz pjesmu, ples i tamburaške melodije, kako na domaćem tlu, tako i diljem svijeta.

Kroz naše aktivnosti, poput nastupa na smotrama folklora diljem Europe, izdavanja monografija i organiziranja lokalnih događanja, HAKUD je postao neizostavan dio naše zajednice. Naša su srca ispunjena ponosom dok vidimo kako naši članovi oživljavaju tradicionalne običaje i prenose ih s ljubavlju na mlađe generacije.

Danas, dok stojimo pred novim izazovima i mogućnostima, pozivamo vas da se pridružite našoj obitelji. Bez obzira jeste li mladi ili stari, bez obzira na vaše talente i vještine, uvijek postoji mjesto za vas u HAKUD-u. Vaš doprinos neće samo ojačati naše društvo, već će imati dubok i trajan utjecaj na našu zajednicu i buduće generacije. Stoga vas pozivamo da se pridružite našem putovanju, da zajedno gradimo mostove između prošlosti, sadašnjosti i budućnosti. Neka naša tambura odzvanja još jače, neka naši koraci budu još čvršći, jer zajedno možemo ostvariti ono što je važno – čuvanje i promicanje naše kulturne baštine za
buduće generacije. Pridružite nam se i budite dio nečega što je veće od nas samih. Budite dio HAKUD-a – čuvara naše prošlosti, graditelja naše sadašnjosti i nositelja naše budućnosti – poručuju iz HAKUD-a.

Kontakt broj: 097 680 9447

Prethodni članakSvjedočanstva zatočenih Hrvata iz srpskih logora: Premijera filma ‘Poruke naših očeva’ u Glini
Sljedeći članakPredstavljanje knjige “Joševica i okolica u Domovinskom ratu – svjedočanstva”