Glinjanke i Glinjani dobili su dugo očekivanu školsku sportsku dvoranu sagrađenu uz Osnovnu školu Glina koja je otvorena 24. travnja na prigodnoj svečanosti uz brojne uzvanike i građane, učenike i sportaše.


Zajedno s izaslanikom predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, državnim tajnikom u Ministarstvu znanosti i obrazovanja Matkom Glunčićem, načelnicom Sektora za potpomognuta područja i područja s razvojnim posebnostima u Ministarstvu regionalnog razvoja i EU fondova Željkom Zagorac te glinskim gradonačelnikom Stjepanom Kostanjevićem, sisačko – moslavački župan Ivo Žinić je, kao izaslanik predsjednice RH Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, simboličkim presijecanjem vrpce na ulazu u dvoranu otvorio dugo iščekivanu sportsku dvoranu u Glini.

„Veliki je ovo dan, veliki događaj ne samo za Osnovnu i Srednju školu Glina, nego i za čitav grad, ali i za cijelu županiju jer je ova dvorana doista u ovom dijelu županije najveći objekt koji će zasigurno služiti našim učenicima, njihovim nastavnicima i profesorima, ali i cjelokupnom stanovništvu ovog grada, za sportska događanja, treniranja, utakmice te kulturne i druge manifestacije koje će se odvijati u ovom gradu. Hvala svima koji su od početka, početne ideje do kraja, sudjelovali da do ovog projekta dođe i da danas možemo svečano otvoriti ovaj značajan objekt“, rekao je Žinić.

Ideja o izgradnji školske sportske dvorane u Glini krenula je još 2004. godine, 2009. pronađena je dokumentacija koja je iskorištena, dodao je Žinić, njena je gradnja počela 2012. i pratile su je brojne teškoće, no u konačnici je izgrađena na radost brojnih sportaša, ali i učenika OŠ Glina. To je potvrdio i ravnatelj Osnovne škole Glina  Milan Davidović.

„Danas se za učenike i zaposlenike naše škole, za naš grad, ispunjava stara, davna želja, ispunjava se naš davni san. Od danas imamo svoj hram sporta, po svojoj veličini i monumentalnosti dostojan našeg lijepog grada. Konačno imamo višenamjensku sportsku dvoranu koju danas svečano otvaramo. Uvjeren sam da će ovo impresivno zdanje postati mjesto sportskih, kulturnih i zabavnih aktivnosti jer je tako i koncipirano. Uvjeren sam da će biti sastajalište građana, mjesto međusobnog druženja. Želim i nadam se da će novi prostori pridonijeti da se još više kulturnih, sportskih i zabavnih manifestacija održi u našem gradu. Siguran sam da će nova dvorana dati bitan doprinos da se još više naših građana identificira sa svojim gradom, i ne samo to, ova će dvorana privlačiti ljude iz drugih mjesta i krajeva, razne sportske udruge klubove te kulturne inicijative“, istaknuo je Davidović te dodao kako bez ljudi koji vole svoj grad, bez razumijevanja u resornim ministarstvima, Županiji i Gradu, danas ne bi stajali na ovom mjestu. „Naša dvorana je naš zajednički uspjeh, investicija u našu bolju, ljepšu i zdraviju budućnost. Ona je već sada simbol našega grada“, zaključio je Davidović.

VEZANE VIJESTI
VIDEO – Potpisan Sporazum o sufinanciranju izvanrednog održavanja županijskih i lokalnih cesta na području Gline i Topuskog

Dvorana površine 2000 četvornih metara, dimenzija 46 s 48 metara, s igralištem za sve dvoranske sportove te 256 sjedišta na tribinama, služit će svim Glinjanima, no u gradu vjeruju kako će u Glinu privući i brojne sportaše iz drugih krajeva, rekao je glinski gradonačelnik Stjepan Kostanjević .

„Na samom početku ona je bila zamišljena kao gradska dvorana, ali u dogovoru sa županom i sa Županijom, Grad je dvoranu predao Županiji, odnosno Osnovnoj školi Glina koja će upravljati i brinuti se o daljnjem radu dvorane. Svi smo je dugo očekivali. Put je bio težak, ali se isplatio. Danas imamo prekrasno zdanje, dvoranu u kojoj će sva naša djeca, svi naši sportaši moći uživati i baviti se sportom. Također, ne samo naši Glinjani, mi smo uvijek bili dobri domaćini, ugostit ćemo i sve sportaše iz cijele zemlje pa i iz inozemstva i dovest ćemo lijepu našu što prije u naš grad, u ovu našu dvoranu“, poručio je Kostanjević.

VEZANE VIJESTI
Poziv na druženje u Marinbrodu

Ministarstvo regionalnog razvoja i EU fondova prepoznalo je važnost ovog projekta za koji su osigurali i financijska sredstva, nešto viša od 16 milijuna kuna istaknula je ovom prigodom načelnica Sektora za potpomognuta područja i područja s razvojnim posebnostima Željka Zagorac.

„Zajedničkim radom i kvalitetnom suradnjom Grada Gline, Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova te Sisačko-moslavačke županije ovaj projekt je uspješno okončan. Uvijek smo sretni kada se ostvare ovakvi projekti koji pridonose kvaliteti života stanovništva, posebno djece i mladih. Vjerujemo da će ova dvorana doprinijeti razvoju Gline, omogućiti svim mladima, kao i ostalim stanovnicima, da se što aktivnije bave sportom te da će na ovom mjestu poniknuti i nove generacije vrhunskih sportaša koji će biti na ponos i ovom gradu i cijeloj domovini“, rekla je Zagorac.

VEZANE VIJESTI
Otkriveno spomen obilježje u Donjim Jamama

Izaslanik premijera Andreja Plenkovića, državni tajnik u Ministarstvu znanosti i obrazovanja Matko Glunčić izrazio je zadovoljstvo što može prisustvovati jednom ovakvom događaju i otvorenju dvorane koja će uvelike poboljšati uvjete rada učenika i treniranja sportaša.

„Kada gledamo u budućnost, raduje nas što će se odgojno obrazovni rad u ovoj školi odvijati u novoj sportskoj dvorani koja će omogućiti učenicima i njihovim nastavnicima da oganiziraju što bolji i kvalitetniji odgoj i obrazovanje tih samih učenika. Sam projekt rezultat je suradnje dviju ministarstava te Grada i Županije kojima se zahvaljujem na suradnji. Uvjeren sam da će poboljšani uvjeti rada omogućiti svoj djeci puno radosnih trenutaka, pri tome ne mislim samo na redovnu nastavu koja će se održavati u ovoj dvorani, već na niz izvannastavnih aktivnosti, projekata koji se trenutno odvijaju u školama i kojih će, nadam se, u budućnosti biti još više“, kazao je Glunčić.

Dodajmo kako su dvoranu prve isprobale odbojkašice glinske Vivere i juniorske reprezentacije Hrvatske odigravši utakmicu koju je otvorio predsjednik Hrvatskog odbojkaškog saveza Ante Baković.

Prethodni članakMaleni Bubamarci povodom Dana planeta Zemlje zasadila stabla
Sljedeći članakUdruga ”LUTUM” i Volonterski centar Glina proveli globalnu akciju ”Zelena čistka”