Maleni Bubamarci povodom Dana planeta Zemlje zasadila stabla

Dan planeta Zemlje danas je u Dječjem vrtiću Bubamara u Glini obilježen sadnjom stabala hrasta lužnjaka i gupčeve lipe. Vrijednim mališanima je oko sadnje došao pomoći i sisačko-moslavački župan Ivo Žinić.

Mališani Dječjeg vrtića Bubamara u Glini danas su bili posebno vrijedni! Uz uobičajen red igre i zabave, djeca su povodom obilježavanja Dana planeta Zemlje zasukala rukave i zasadila dva stabla u dvorištu vrtića.

Vrijedna dječica ovom su prilikom zasadila gupčevu lipu i hrast lužnjak.

Sadnica hrasta lužnjaka uzgojena je kao klon spomenika prirode hrasta lužnjaka u Sisku u projektu „Julius futura“, koji provodi Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Sisačko-moslavačke županije, zajedno s Hrvatskim šumarskim institutom iz Jastrebarskog i Gimnazijom Sisak.

Mališanima je oko sadnje pomogao sisačko-moslavački župan Ivo Žinić, koji je ovom prigodom poručio kako svi zajedno svakodnevno trebamo raditi na osvještavanju važnosti prirode koja nas okružuje.

Nakon sadnje djeca su župana ispratila prigodnom pjesmom o prirodi kojom su još jednom odrasle podsjetili na važnost očuvanja okoliša.

Prethodni članakMoja sudbina: Prekopa
Sljedeći članakSvečano otvorena nova školska sportska dvorana