Udruga ”LUTUM” i Volonterski centar Glina proveli globalnu akciju ”Zelena čistka”

U subotu, 21. travnja 2018. godine, Udruga za obrazovanje, kulturu i razvoj civilnog društva ”LUTUM” i Volonterski centar Glina u suradnji s Gradom Glina, Komunalcem d.o.o. Glina, Gradskim društvom Crvenog križa Glina, Dječjim vrtićem ”Bubamara”, Osnovnom školom Glina i Srednjom školom Glina te udrugama s područja grada Gline proveli su globalnu akciju ”Zelena čistka”.

Akciji je prisustvovao gradonačelnik Grada Gline, Stjepan Kostanjević koji je podržao ovu akciju i pomogao nam u financiranju potrebnog materijala za čišćenje, rukavica i vreća, te osigurao osvježenje za sudionike.

Akciji su se odazvali: ravnateljica Dječjeg vrtića ”Bubamara” Andreja Kuzmić, te tete Marija Jambrešić, Ljiljana Daić i Katarina Davidović, učiteljice Osnovne škole Glina, Štefica Ponder, Marija Jeličić, Sandra Gregurić, Valentina Pereković Žugaj, Andrijana Kirin, Gordana Ančić, ravnateljica Srednje škole Glina Marija Margušić-Novosel, profesorice Ljerka Iharoš i Jasmina Sukalić. Također sudjelovao je naš partner na projektu, Crveni križ Glina, na čelu s ravnateljicom Albertom Cestarić i volonterkama. Uz brojne građane priključila nam se i potpredsjednica Gradskog vijeća Melita Lončarić-Biškup.

Udruge i Zavičajni klubovi s područja grada Gline, Udruga Jukinac, Zavičajni klub Skela, Zavičajni klub Stankovac, Zavičajni klub Joševica i Zavičajni klub Marinbrod, čistili su u svojim naseljima zajedno sa članovima.

Voditeljica Volonterskog centra Glina zahvalila se tom prilikom Gradu Glini na čelu s gradonačelnikom Stjepanom Kostanjevićem, koji su omogućili potrebni materijal, rukavice i vreće, te osvježenje. Također, zahvalila se direktorici Komunalca d.o.o. Glina i djelatnicima na postavljanju kontejnera i omogućenom materijalu u pomoći oko čišćenja te Mlinu i pekarama d.o.o. Sisak na doniranim slasticama.

Projekt Volonterski centar Glina koji Grad Glina podržava i sudjeluje kao partner, financiran je od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a u ovoj akciji osigurali majice za volontere.

Napominjemo kako zbog obaveza udruge, Udruga gljivara ”Kraljevka” i Planinarsko društvo ”Pogledić” akciju čišćenja u organizaciji Udruge Lutum i Volonterskog centra Glina pod nazivom ”Zelena čistka” održali su 14. travnja 2018. godine na Poglediću.

Album Not found

Prethodni članakSvečano otvorena nova školska sportska dvorana
Sljedeći članakIZRAVNI PRIJENOS 7. sjednica Gradskog vijeća Grada Gline