Svečano obilježena 34. obljetnica osnutka GO HDZ Glina

U petak, 05. travnja 2024. godine, u 19 sati, Hrvatski dom u Glini bio je mjesto susreta mnogih članova, simpatizera i ljudi dobre volje okupljenih na svečanosti obilježavanja 34. obljetnice osnutka GO HDZ Glina.

Svečani skup bio je prilika za prisjećanje na početke i zahvalu svima koji su svojim nesebičnim radom i žrtvom doprinijeli osnivanju stranke na ovom području, kao i u stvaranju samostalne i neovisne Hrvatske.

U okviru svečanog obilježavanja 34. obljetnice osnutka Hrvatske demokratske zajednice u Glini, Nikola Maričković, osnivač i prvi predsjednik Općinskog odbora HDZ-a u Glini, pozdravio je nazočne toplim riječima zahvale i sjećanjima na početke stranke. Maričković je naglasio važnost zajedništva i podrške hrvatskog naroda u stvaranju temelja za samostalnu i neovisnu Hrvatsku, podsjetivši na teška vremena u kojima je osnovana stranka. Istaknuo je da, iako vremena nisu mnogo bolja ni danas, zajednička borba za boljitak zajednice i nacije ostaje neumoljiva.

Posebno je naglasio svoju trenutnu poziciju izvan političkih stranaka, kao glavnog i odgovornog urednika lokalnog medija u Glini, ističući nepristranost u trenutku kampanje. Unatoč tome, Maričković je iskoristio priliku da potakne građane na izlazak na izbore, naglasivši važnost glasovanja za kandidate koji zaslužuju povjerenje naroda. Njegov govor bio je poziv na odgovornost, sjećanje na prošlost, i inspiracija za buduće generacije, podcrtavajući neizbrisiv doprinos svih članova u Glini u stvaranju bolje budućnosti za Hrvatsku.

Posebno emotivan bio je aktualni predsjednik Gradskog odbora Grada Gline, Stjepan Kostanjević ratni zapovjednik Glinskih postrojbi. Tijekom svečanog obilježavanja 34. obljetnice osnutka HDZ-a u Glini, župan Sisačko-moslavačke županije, Ivan Celjak, uputio je inspirativne riječi prisutnima, ističući važnost zajedništva i sjećanja na one koji su doprinijeli stvaranju samostalne Hrvatske. Celjak je posebno pozdravio obitelji poginulih hrvatskih branitelja i same branitelje, naglašavajući njihovu neprocjenjivu ulogu u ostvarivanju sna o slobodnoj Hrvatskoj pod vodstvom prvog predsjednika, dr. Franje Tuđmana. Župan je podvukao kontrast između HDZ-ove vlade, koja se uspješno nosila s brojnim izazovima poput Agrokor krize, koronakrize, energetske krize i potresa, i onih koji žele doći na vlast bez jasnog plana ili programa. Celjak je istaknuo brojne projekte koje županija provodi, od obnove zdravstvenih ustanova do izgradnje kuća za potrebe starijih sugrađana, pokazujući razliku između rada i djelovanja HDZ-a i političkih protivnika. Zaključno, Celjak je pozvao na podršku HDZ-u u nastojanju da se nastavi razvoj Glina, Sisačko-moslavačke županije i cijele Hrvatske, ističući da je pravi put onaj koji vodi prema boljitku svih građana. Ova obljetnica poslužila je ne samo kao podsjetnik na ponosnu povijest HDZ-a u Glini, već i kao inspiracija za buduće generacije da nastave graditi i njegovati ideale solidarnosti, patriotizma i predanog rada za dobrobit naše domovine. Svečano obilježavanje 34. obljetnice osnutka HDZ GO Glina ostaje zabilježeno kao večer kada su se obnovila sjećanja, osnažila prijateljstva i zajednički odali počast onima zahvaljujući kojima danas živimo u slobodnoj i neovisnoj Hrvatskoj.

Prethodni članakJedini nositelj liste s područja Banovine je Ivan Janković
Sljedeći članakVANDALIZAM UNIŠTIO TRUD ŠNK-a BANOVAC GLINA