Svečanim misnim slavljem biskup Košić okončao pastoralni pohod Župi u Bučici

 

Predvodeći svečano Misno slavlje u Crkvi sv. Antuna Padovanskog u Bučici, sisački biskup Vlado Košić danas je okončao svoj dvodnevni pastoralni pohod istoimenoj Župi u sastavu glinskog dekanata.

Prvog dana pastoralnog pohoda Župi sv. Antuna Padovanskog u Bučici u četvrtak, 20. listopada sisački biskup Vlado Košić posjetio je institucije i kapele na području Župe te se susreo sa zajednicama vjernika i brojnim župljanima. Pastoralni pohod završio je u nedjelju. Najprije je tijekom jutra, zajedno s velečasnim Ivanom Petrovićem, posjetio grob preminulog bučičkog župnika vlč. Stjepana Vuksana. Potom se biskup susreo s djecom, nakon čega je pred brojnim okupljenim vjernicima predvodio svečano Misno slavlje u Župnoj crkvi u Bučici.

VEZANE VIJESTI
VIDEO – U Slatini Pokupskoj obilježeno Rokovo

Ozračje koje je vladalo u Crkvi sv. Antuna Padovanskog, koja čeka svoje obnovljeno ruho, bilo je zaista svečano, ispunjeno nadom i zajedništvom i ono što je jako važno, bilo je ispunjeno nasmijanim dječjim licima.

Biskup Košić zahvalio je svima onima koji su sudjelovali u organizaciji njegovog pastoralnog pohoda.


Potrebne su velike investicije na crkvenim objektima na području Župe Bučica, ali najbitnije je da ima ljudi na ovom području, naglašava biskup.

VEZANE VIJESTI
Tisuće vjernika na proslavi Velike Gospe u Gori

Iako je kratko župnik u Bučici, velečasni Ivan Petrović iznimno je dobro prihvaćen među svojim župljanima. Biskupu Košiću zahvalio je na ukazanom povjerenju i podršci te na ovom pastoralnom posjetu.

A u obnovu Crkve sv. Antuna Padovanskog, kao i u obnovu brojnih drugih sakralnih objekata na području grada, uključen je i Grad Glina, rekao nam je gradonačelnik Stjepan Kostanjević koji je nazočio svečanom Misnom slavlju u Bučici.

VEZANE VIJESTI
Tijelovo u Bučici obilježeno misnim slavljem i svečanom procesijom

Dodajmo i kako su, nakon Svete mise, biskup Košić i velečasni Petrović, izaslanstvo Grada Gline i okupljeni župljani kod Spomenika u Bučici zapalili svijeće i pomolili se za stradale sumještane u Domovinskom ratu, nakon čega je u prostorijama DVD-a Bučica održan i prigodni domjenak.

 

 

 

Prethodni članakDanas u Glini braniteljska glazbeno-scenska predstava i izložba ratnih fotografija dragovoljaca HOS-a
Sljedeći članakKrešimir Mišak o svojim knjigama…