Svečanim misnim slavljem biskup Košić okončao pastoralni pohod Župi u Bučici

 

Predvodeći svečano Misno slavlje u Crkvi sv. Antuna Padovanskog u Bučici, sisački biskup Vlado Košić danas je okončao svoj dvodnevni pastoralni pohod istoimenoj Župi u sastavu glinskog dekanata.

Prvog dana pastoralnog pohoda Župi sv. Antuna Padovanskog u Bučici u četvrtak, 20. listopada sisački biskup Vlado Košić posjetio je institucije i kapele na području Župe te se susreo sa zajednicama vjernika i brojnim župljanima. Pastoralni pohod završio je u nedjelju. Najprije je tijekom jutra, zajedno s velečasnim Ivanom Petrovićem, posjetio grob preminulog bučičkog župnika vlč. Stjepana Vuksana. Potom se biskup susreo s djecom, nakon čega je pred brojnim okupljenim vjernicima predvodio svečano Misno slavlje u Župnoj crkvi u Bučici.

Ozračje koje je vladalo u Crkvi sv. Antuna Padovanskog, koja čeka svoje obnovljeno ruho, bilo je zaista svečano, ispunjeno nadom i zajedništvom i ono što je jako važno, bilo je ispunjeno nasmijanim dječjim licima.

Biskup Košić zahvalio je svima onima koji su sudjelovali u organizaciji njegovog pastoralnog pohoda.


Potrebne su velike investicije na crkvenim objektima na području Župe Bučica, ali najbitnije je da ima ljudi na ovom području, naglašava biskup.

Iako je kratko župnik u Bučici, velečasni Ivan Petrović iznimno je dobro prihvaćen među svojim župljanima. Biskupu Košiću zahvalio je na ukazanom povjerenju i podršci te na ovom pastoralnom posjetu.

A u obnovu Crkve sv. Antuna Padovanskog, kao i u obnovu brojnih drugih sakralnih objekata na području grada, uključen je i Grad Glina, rekao nam je gradonačelnik Stjepan Kostanjević koji je nazočio svečanom Misnom slavlju u Bučici.

Dodajmo i kako su, nakon Svete mise, biskup Košić i velečasni Petrović, izaslanstvo Grada Gline i okupljeni župljani kod Spomenika u Bučici zapalili svijeće i pomolili se za stradale sumještane u Domovinskom ratu, nakon čega je u prostorijama DVD-a Bučica održan i prigodni domjenak.

 

 

 

Prethodni članakDanas u Glini braniteljska glazbeno-scenska predstava i izložba ratnih fotografija dragovoljaca HOS-a
Sljedeći članakKrešimir Mišak o svojim knjigama…