Danas u Glini braniteljska glazbeno-scenska predstava i izložba ratnih fotografija dragovoljaca HOS-a

Braniteljska glazbeno-scenska predstava te izložba ratnih fotografija dragovoljaca HOS-a bit će održane u ponedjeljak, 24. listopada 2016. s početkom u 17.30 sati u Hrvatskom domu u Glini pod nazivom:

“Bitka za Vukovar – kako smo branili grad i Hrvatsku”

Kroz scensku priredbu bit će predstavljene i dvije knjige koje opisuju obranu grada Vukovara i preživljavanje u tri srpska logora (Stajićevo, Niš i Sremska Mitrovica). Sve će se odvijati u organizaciji Daria Pavlića, a u suradnji sa Gradom Glina i pod pokroviteljstvom gradonačelnika Stjepana Kostanjevića.

Knjiga “Ne plači, moj dobri Anđele” autora Damira Plavšića opisuje obranu Sajmišta, Priljeva i Borova Naselja, predaju hrvatskih branitelja te preživljavanje u srpskim koncentracijskim logorima Stajićevo, Niš i Sremska Mitrovica.

Knjiga ””58″ HOS u obrani Vukovara i Bogdanovaca” autora Damira Markuša opisuje kako je 58 dragovoljaca HOS-a branilo grad Vukovar i Bogdanovce te proboj preživjelih HOS-ovaca iz Vukovarskog obruča – “HOS-ova štafeta smrti”.

Predstavljanje knjiga bit će u formi glazbeno-scenske priredbe u kojoj će sudjelovati članovi KUU-a Viduševac iz Viduševca.

Tekstove knjiga Damira Plavšića i Damira Markuša čitat će profesorica hrvatskog jezika Ljerka Iharoš.

Ispred Kino dvorane bit će postavljena i izložba ratnih fotografija koje su na prvoj liniji obrane Sajmišta fotografirali dragovoljci HOS-a.

Vidimo se večeras u 17.30 sati u Hrvatskom domu u Glini!

Prethodni članakU ponedjeljak i u utorak dijelovi Gline bez struje
Sljedeći članakSvečanim misnim slavljem biskup Košić okončao pastoralni pohod Župi u Bučici